Sözleşmeli, Vekil ve Fahri Personellere Kadro Çağrısı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de yaptığı açıklamada kamudaki vekil, fahri ve sözleşmeli personellere kadro talebini duyurdu.

Sözleşmeli, Vekil ve Fahri Personellere Kadro Çağrısı

Sözleşmelilere , vekil ve fahri personellere kadro açıklaması.

TBMM'de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sözleşmeli, geçici, vekil ve fahri personellere kadro çağrısında bulundu ve şunları söyledi:

"Değerli milletvekilleri, “Kamuda iş güvencesini zayıflatan, her türlü baskı ve istismara açık bir yapı arz eden, 4/B’li, 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli, geçici, vekil, idari hizmetli sözleşmeli gibi adlar altında güvencesiz istihdam modelinin kaldırılarak personelin memur kadrolarına geçirilmesi sağlanmalı, kamu kuruluşlarında memur işi yapan işçiler de aynı çerçevede kadroya geçirilerek kamu istihdam yapısı güvenceli bir şekilde düzenlenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin beklentileri mutlaka karşılanmalıdır. Kamuda liyakat ilkesinin bir gereği olarak yardımcı hizmetler sınıfı da dâhil personel bir defaya mahsus olmak üzere genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmeli, bu yolla kamu görevlilerimiz arasında oluşan adaletsizlikler giderilmeli, herkesin eğitim seviyesinin gerektirdiği kadro derecesine yükselmesi sağlanmalıdır. Kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarının hazırlanacak bir memur paketi içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaşarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” diyorlar. Türkiye KAMU-SEN Yüksek İstişare Kurulu “Yukarıdaki sıraladığımız taleplerimizle birlikte kamu görevlilerimizin bayram ikramiyesi, sosyal yardımların emeklilikte ödenmesi, emeklilere ödenmesi, aile bütünlüğünün korunması, kadın istihdamının geliştirilmesi, kreş ve gündüz bakımevleri açılması, zorunlu rotasyon, sicil ve disiplin uygulamaları, görevde yükselme, atama ve yer değiştirme gibi personelin ekonomik durumunu, verimliliğini ve etkinliğini doğrudan etkileyen konulardaki sorunların sürüncemede bırakılmamasını ve bu sorunların çözülmesi için mutlaka bir memur paketinin hazırlanmasında ısrarcıyız." diyorlar. “Hazırlanacak memur paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunlaşarak sayıları 3 milyonu aşmış olan kamu görevlilerimizin beklentilerinin bir an önce karşılanması sağlanmalıdır.” denilerek sözler bitiriliyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA