Sözleşmeli Personellere Kadroda İyi Haber

Memur Sen 'den sözleşmeli personellere kadro konusunda son dakika açıklaması geldi. Açıklamada "Diyanet-Sen’imizin açtığı davada Isparta İdare Mahkemesi, ”SÖZLEŞMELİ PERSONELİN” 703 Sayılı KHK kapsamında kadroya alınması yönünde karar verdi." denildi.

Sözleşmeli Personellere Kadroda İyi Haber

Sözleşmeli personellere kadro açıklaması.

Memur Sen 'e bağlı olan Diyanet Sen 'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, Rize İdare Mahkemesi 'nden sonra açılan davadan da iyi haber geldiği, Isparta İdare Mahkemesi 'nin 3+1 süresini dolduran personellere kadro yolunun açıldığını söyledi. 

Söz konusu mahkeme kararında yeni kanun hükmünün idare için zorlayıcı nitelik taşıdığı belirtilmişti. Yine mezkur kararda daha önce atanan sözleşmeli personelin kadroya geçiş hakkından yararlanamayacağına dair bir yasaklama olmadığı da açıkça zikredilmiştir.

Karar ile ilgili konuşan Diyanet-Sen Hukuk Müşaviri Av. Hacı Muharrem Mankır bir açıklamada bulundu. Mankır açıklamasında şunları söyledi:

“Emsal oluşturan bu kararla birlikte, sözleşmeli olarak görev yapan ve 633 Sayılı Kanunun 10/A madde kapsamı dışında atanan personelin de belirli kriterleri taşıması halinde kadroya geçiş hakkı olduğu pekiştirilmiş oldu. Rize İdare Mahkemesinden sonra Isparta İdare Mahkemesinden alınan karar, bu hususta Hukuk Müşavirliğimizin ısrarlı çalışmalarındaki haklılığını açıkça ortaya koymuş oldu. Aynı durumda olan Diyanet-Sen üyelerinin de dosyaları tarafımızca titizlikle takip edilmektedir."

İşte mahkeme kararının metni: