Sözleşmeli Memura Kadro Konusu Meclise Geliyor

Son dakika haberine göre 530 bin sözleşmeli memura kadro konusu meclise geliyor. Memurun kadro, ücret, tayin ve görevde yükselme sorununun çözümü için harekete geçildi.

Sözleşmeli Memura Kadro Konusu Meclise Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadro çalışmasında sona yaklaşıldığını ifade ederken kadro ve ek gösterge çalışması Mayıs ayında Meclis’e geliyor.

Kamuda istihdam edilen 530 bin sözleşmeli memurun birçok sorununun çözümü önümüzdeki ay mecliste yerini alıyor. Sözleşmeli personel için kadro çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden bakan Bilgin, yüzbinlerce çalışanın mağduriyetinin giderileceğini ifade etti.

Kamuda 39 ayrı statü nedeniyle sosyal haklarda yaşanan eşitsizlik sona erecek, eş durumundan tayin, görevde yükselme, unvan değişikliği sınavlarına girme ve yıllık izinlere devir hakkı verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 10 Mayıs'ta yapılacak 3600 ek gösterge toplantısında sözleşmeli personelin durumu da ele alınacak. Sözleşmenin kadroya alınması dahil birçok sorun çözülmüş olacak.

39 ayrı statüde kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel bulunuyor. Yeni kararla statülerde sadeleştirilmeye gidilecek. Örneğin mevcut sistemle evli bir çift öğretmenden biri sözleşmeli ise eş durumundan tayin hakkı söz konusu değil. Tayin talebi ancak üç yıl sonra kabul ediliyor. Yeni gelecek düzenleme ile bu konuda yeni yöntemlerin belirlenmesi amaçlanıyor.

İmza yetkisine 657 sayılı yasa gereği sahip olmayan bir sözleşmeli personel ne kadar yetkili olursa olsun kendinden çok daha genç ve yeni atanmış bir memura imzalatmak zorunda kalıyor. Yeni düzenleme ile tecrübeli olan sözleşmeli memura da haklar tanınacak.

Toplu Sözleşme Kongresi'nde yaptığı açıklamada sözleşmeli personelin kadro hakkına sahip olması için çalıştıklarını belirten Bakan Bilgin, çalışmanın son aşamaya geldiğini duyurdu. İsteğe bağlı olarak sözleşmeli personelin durumunu belli haklara kavuşturarak çözmek istediklerini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /