Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Personeline Maaş Zammı ve Personel Alımında İyi Haber

Sağlık Bakanlığı personel alımı ve personellerine seyyanen maaş zammı ile personel alımında iyi haber geldi.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Personeline Maaş Zammı ve Personel Alımında İyi Haber

Sağlık personellerine maaş ve ikramiyede iyi haber.

Türk-Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse  bir son dakika açıklamasında bulundu. Personel Sağlık'ta yer alan haberde Köse,  "Mevcut şartlar sağlık çalışanlarını o kadar zorladı ki, az da olsa umut edilen 3600 ek göstergenin çıkma olasılığını bile beklemeden emeklilik işlemlerini başlattılar" diyerek sağlık personellerinin içinde olduğu durumu anlattı. 

Sağlık personellerinin maaşlarına seyyanen zam ve ikramiyelerde iyileştirme için bir çalışma başlattığını söyleyen Köse, uygulamaya geçip geçilmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi olmadığını , ancak çalışmaların devam ettiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Yıllardır sağlık çalışanları özlük ve mali haklarında iyileştirmenin yapılması için bekledi. Ancak durum ortada! Artık birçok sağlık çalışanı yaşanan bu olumsuz olayları kanıksamış durumda. Eski yıllarda "Bir umut!" diyerek emekliliklerini öteleyen sağlık çalışanları vardı. Şimdi umutlarını yitirenlerin başvurularında, Sağlık Bakanlığı'nın emeklilik ve izinleri açmasıyla artışlar yaşanıyor. Aslına bakarsanız temmuz ve ocak emeklik başvurularının yapıldığı aylardır. Yani normal dönem... Ama bu sefer bu kapsamda olan birçok sağlık çalışanı umutsuzluktan ve beklemekten yoruldukları için başvuru yapıyorlar."

Açıklamada, "Ha bu arada, özellikli branşlarda çalışan bazı hekimlerin özel hastanelere geçmek için kamu hastanelerinden istifa etmeye hazırlandıkları edinilen bilgi arasında. Ayrıca yine sağlık kulislerinde, kamu hastanelerinde aciliyet gerektirmeyen (elektif) ameliyatların istenilen düzeyde olmaması nedeniyle de bazı cerrahların istifa edeceği konuşulmakta. Anımsayacaksınız, içinde bulunduğumuz kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı, acil vakaların dışında diğer ameliyatları durdurmuştu."  denildi.

PERSONEL ALIMI

Geçtiğimiz gün gelen açıklamada personel alımında kadro için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğine yer verildi.

İlan bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA