Siyasette Gündem Olan Kare: Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan Yıllar Sonra Aynı Masada

TBMM'nin yeni yasama yılı resepsiyonu, siyasette dikkat çeken anlara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile yıllar sonra aynı masada oturması, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Siyasette Gündem Olan Kare: Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan Yıllar Sonra Aynı Masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. Yasama Dönemi 4. Yasama Yılı, yaklaşık 2,5 aylık bir aranın ardından başladı. Yeni yasama yılının açılışı vesilesiyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, Türk siyasetinde uzun süre konuşulacak bir fotoğraf karesine sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem birlikte siyaset yaptığı ve sonrasında yollarını ayırdığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile aynı masada bir araya geldi. Yıllar sonra gerçekleşen bu buluşma, basına yansıyan fotoğraflarla birlikte sosyal medyada ve siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Gündem olan masada Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan'ın yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da yer alması dikkat çekti. Resepsiyona katılan diğer önemli isimler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da vardı.

Resepsiyon sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 programıyla ilgili bir soru üzerine, ABD eski Başkanı Trump'a ödenen parayı hatırlattığını belirterek, "Bundan sonra ne olacağını takip ediyoruz, bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gecenin en çok konuşulan fotoğraf karesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin resepsiyondan ayrıldığı bildirildi.