Seçime Bir Ay Kala Hükümetin Memurlara Zam Planı Ortaya Çıktı: CHP'nin Baskısı Artıyor!

Seçimlere bir ay kala Ak Parti'den flash zam hazırlığı. CHP seçim kozu olarak memur zammını kullanıyor. İşte Memurlara yapılması planlanan seçim zammının detayları

Seçime Bir Ay Kala Hükümetin Memurlara Zam Planı Ortaya Çıktı: CHP'nin Baskısı Artıyor!

Memurlara 2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 30 zam yapılmıştı. Zammı yeterli bulmayan memurlar sosyal medyada her gün gündem oluyor. Memurların zam gündemi iktidarı harekete geçirdi. Zam pazarlığı başladı.

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye memurlar için taleplerini iletmişti. O Taleplerin içinde zam olduğu ise sonradan ortaya çıktı. 

CHP'nin mülakatı kaldıracağız açıklamasından 2 saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da mülakatı kaldıracağız çıkışı gelmişti. CHP şimdi de memurlara yapılacak zam konusunu gündeme getiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime bir ay kala CHP'den memur golü yemek istemediği dolayısıyla memurların yüzünü güldürecek bir zam konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye talimat verdiği iddia edildi.

Buna göre memurlara yapılacak zam Mayıs ayına yetişmeyecek ama Ak Parti memur zammını vaat olarak açıklayacak. Öyle ki bu zammın neredeyse yüzde 50'yi bulacağı konuşuluyor. 2023 yılının ikinci altı için toplu sözleşme gereği zam temmuzda verilecek ancak Erdoğan, yüzde 50'ye yakın zammı Temmuz ayında vereceğiz şeklinde seçim vaati olarak memurlara sunacak.

Kaynak: kamubulteni.com