Sayıştay Başkanlığı Personel Alımı: Denetçi Yardımcısı İlanı ve Şartları!

Sayıştay Başkanlığı, 25 denetçi yardımcısı alımıyla ilgili fırsat sunuyor. KPSS şartı olmadan yapılan bu alımda, Türkiye'nin önemli kurumlarında görev alma şansı elde edebilirsiniz. Başvuru tarihleri ve şartlar için acele edin. Sayıştay Başkanlığı'nın personel eksikliğini tamamlamak için bu büyük fırsatı kaçırmayın. Başvurunuzu yapın ve kariyerinizi güçlendirin.

Sayıştay Başkanlığı Personel Alımı: Denetçi Yardımcısı İlanı ve Şartları!

Sayıştay Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu. 17 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlanan habere göre Sayıştay Başkanlığı, 25 denetçi yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Yapılacak personel alımında KPSS şartı aranmayacak.

Sayıştay Başkanlığı'nın Personel Eksiğini Giderme Kararı

Sayıştay Başkanlığı, 25 denetçi yardımcısı alımıyla bünyesindeki çalışan eksikliğini tamamlayacağını duyurdu. Sayıştay Başkanlığı, denetçi yardımcısı alanında personel alımı yapacağını belirterek ilanını yayımladı. İş ilanıyla birlikte Sayıştay Başkanlığı, şartları ve başvuru koşullarını da adaylarla paylaştı. Sayıştay Başkanlığı, alım yapılacak personellerde hangi şartları arıyor? İş ilanına başvuru tarihleri ne zaman? İşte tüm detaylar:

adalet.jpg

Sayıştay Bakanlığı Denetçi Yardımcısı Alımı

Sayıştay Başkanlığı, 17 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete'de iş ilanını yayımladı. Yayımlanan ilana göre, bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amacıyla 25 denetçi yardımcısı kadrosunda memur alımı yapılacağını belirtti. Sayıştay Başkanlığı, adaylardan herhangi bir KPSS şartı aramayacağını açıkladı. Adayların alımı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre gerçekleştirilecektir. Kanuna göre adaylarda aşağıdaki şartlar aranacaktır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi olmamak.

Başvuruda bulunacak adayların, herhangi bir yükseköğretim kurumunun Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden mezun olmaları gerektiği belirtilmektedir.

Başvuru Detayları

Sayıştay Başkanlığı, alım yapılacak personellerin başvurularını 19 Temmuz ve 25 Temmuz tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 35 yaşından küçük olması gerekmektedir. Sayıştay Başkanlığı, personellerde KPSS şartı aranmayacağını ancak bir eleme sınavı yapılacağını belirtti. Eleme sınavı, 3 Eylül 2023 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 140 dakika olacaktır. Adaylar, sınav binalarına saat 10.00'dan sonra alınmayacaklardır. Sınavda Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi; İktisat Testi, Maliye Testi, Hukuk Testi ve Muhasebe Testi uygulanacaktır.