Polis ve Bekçilere Komando Eğitimi

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan polis ile bekçiler komando eğitimine alınıyor.

Polis ve Bekçilere Komando Eğitimi

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan  talimat verdi ve bu talimat doğrultusunda  Eğitim Şube Müdürlüğü'nün koordine ettiği komando eğitimine il genelinde görev yapan amir, polis ve bekçiler de katıldı.

Kendi beylik tabancaları ile ve görevde kullandıkları uzun namlulu tüfeklerle eğitim yapan personeller, zorlu aşamalardan geçiyor.

EN AZ ZARAR

Şüpheli kişiye müdahale, acil müdahale, araş durdurma ve güvenli müdahale başlıkları altında eğitim alan Emniyet personellerinin, silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zararı vererek etkisiz hale getirmeleri öğretildi. Ani gelişen olaylar karşısında Emniyet personellerinin doğru şekilde refleks vermesi, düzgün ve soğuk kanlı şekilde silah kullanması becerileri bu kursta öğretildi.

Eğitimine katılan kursiyer polislere tabanca ve uzun namlulu silahlarla 'Operasyonel atış teknikleri', 'Hareketli hedefe atış', 'Tek elle atış', 'Şüpheli kişi ve araç durdurma', 'Arama ve güvenli müdahale', 'Bina içi arama', 'Şahıs ve araç arama teknikleri' ile 'Yakın alan çatışma eğitimi', 'Şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri', 'El yapımı patlayıcılara karşı harekat tarzı', 'Pusudan kurtulma', 'Ani gelişen olaylara karşı harekat tarzı', 'Terörizme karşı önemli tesislerin korunması' gibi pek çok eğitim verildi.

2016 yılının Nisan ayında başlayan ve toplamda 21 gün süren eğitim ile il genelinde görev yapan 38 bin 500 personelin 2016 yılında 3 bin 361'i, 2017 yılında 5 bin 414'ü ve 2018 yılı Ekim ayına kadar 6 bin 644'ü eğitim gördü. Eğitim alan bin 850 amir, 10 bin 946 polis ve 2 bin 623 bekçi kadrolarında görev yapan toplam 15 bin 419 kursiyer eğitimlerini tamamladı.

10 BİN BEKÇİ DAHA ALINACAK

EGM bünyesine 10 bin bekçi alımı daha yapılacak. Yıl sonuna doğru yapılması beklenen alım ilanı yayımlandığı anda bildirim almak için Kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara