Polis Olmak İsteyenler Dikkat: Başvuruları Kaçırmayın! İşte 2023 Polis Alım İlanı ve Şartları

Polis olmak isteyenlerin merak ettiği 2023 polis alımı başlıyor. POMEM'e başvuracak ya da lisans mezunu olanlar dikkat.

Polis Olmak İsteyenler Dikkat: Başvuruları Kaçırmayın! İşte 2023 Polis Alım İlanı ve Şartları

Polis olmak isteyen birçok kişiyi ilgilendiriyor. Yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlara başvuru duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 24-28 Nisan 2023 tarihleri arasında başvurular kabul edilecek.

Ankara’da polis olmak isteyenler için belediye duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, Jandarma ve Polis Meslek Yüksekokulu ile Astsubay Eğitim Merkezi alanlarında sınava katılacak adaylar için hazırlık kursu bilgisi verildi. Buna göre, kursa katılmak isteyen adaylar, 24-28 Nisan 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesinin; Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Bekçilik Sınavı, Jandarma, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Astsubay Eğitim Merkezi (ASEM) alanlarındaki adaylara yönelik başlatılan ücretsiz hazırlık parkur kursları devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen fiziki yeterlilik parkuru hazırlık kursuna katılmak isteyen adaylar, 24-28 Nisan 2023 tarihleri arasında “www.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

Parkur hazırlık kursları ise 8 Mayıs 2023 tarihinde başlayacak.