PÖH'lere Yeni Görev

Olası doğal afetlerde AFAD ekiplerine yardımcı olması için özel harekat polislerine eğitim verilecek. 5 günlük eğitim başladı.

PÖH'lere Yeni Görev

PÖH'lere yeni görev.

Hakkari 'de görev yapmakta olan polis özel harekatlara, orada ve çevre illerde yaşanabilecek afetlere karşı kurtarma eğitimi verilecek ve polisler , olası bir doğal afet duurmunda vatandaşları kurtaracak.

Doğal afetleri için verilecek eğitim için başlangıç bugün yapıldı. Eğitimden önce  Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende  Hakkari İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın konuştu ve önemli ifadeler kullandı. 

Son günlerde ülkenin farklı illerde doğal afetler meydana geldiğini belirterek sözlerine başlayan Aydın, doğal afetlerin bölgede yaşanabileceğini söyleyerek, ''Bizde Hakkari'de ne yapabiliriz diye düşündük. Burada bir eğitim eksikliği fark ettik. Özel Hareket Daire Başkanlığımızla gerekli yazışmaları yaptık. Onlarda sağ olsunlar bizlere gerekli kolaylığı sağladılar. Allah hepsinden razı olsun. Bu eğitime başlayacağız. Kurbanı da şundan dolayı kesiyoruz, inşallah başka bir can kaybı olmaz. İnşallah başka bir kanımız akmaz, son akan kan bu olur." ifadelerini kullandı. 

Dua edilmesi ve kurban kesilmesi sonrası Özel Harekat Başkanlığı 'ndan bölgeye gelen 5 uzman personeli,  toplamda 40 polise doğal afetlerde arama ve kurtarma, dikkat edilecek hususlar ve malzeme kullanımı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim vermeye başladı.

Eğitim 5 gün sürecek ve eğitim sonrası olası bir durumda PÖH'ler, AFAD yetkilileri ile koordineli şekilde çalışacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA