Planlanan Zam Miktarı: Seyyanen 15.000 TL Artış

2024 Ocak Ayı Memur Zammı: Seyyanen zam teklifiyle memur maaşları artıyor! Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi, 15.000 TL'ye kadar zam düşünülüyor. Detaylar haberimizde!

Planlanan Zam Miktarı: Seyyanen 15.000 TL Artış

Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltmesi, 2024 Ocak ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine dair kulisleri hareketlendirdi. Bu görüşmelerde memurların zam oranları belirlenecek ve en düşük memur maaşı üzerinde yapılabilecek artışlar masaya yatırılacak.

En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL'ye Yükseliyor

Halihazırda en düşük memur maaşı 22.000 TL seviyesindedir. Ancak Ocak ayında yapılacak olan zam oranı yüzde 40 olarak belirlenirse, en düşük memur maaşı 30.800 TL seviyesine çıkacak.

Yüzde 40 gibi bir zam oranının memurları tatmin etmeyeceği düşünülüyor. Bununla birlikte, iktidar yerel seçimleri riske atmak istemiyor ve memurların tepkisini çekebilecek radikal kararlardan kaçınmak istiyor.

para1-001.jpg

Bu sebeple yüzde 40 zam yerine, seyyanen zam konusu yeniden gündeme geldi. Ocak ayında memurlara seyyanen zam yapılması konuşuluyor.

Bu defa oransal zam yerine, memurlara 10.000 TL ile 15.000 TL arasında seyyanen zam teklifi gündeme gelebilir. Böylece memurların maaşları doğrudan arttırılmış olacak.

Eğer seyyanen zam tutarı 5.000 TL gibi bir rakam olursa, bu artışa ek olarak memurlara yüzde 25 zam teklif edilmesi düşünülüyor.

Memurlar, seyyanen zam istemiyor, çünkü bu tür zam oranları emeklilik süreçlerine yansımıyor. Ancak bu konuda Bahçeli'nin seyyanen zamın emekliliğe de yansımasını teklif ettiği ancak henüz bir çalışma yapılmadığı biliniyor. Memurlar, bu konunun da göz ardı edilmemesini talep ediyor.