Parti Bürosu Açılışında Hayırlı Olsun Diyen Müezzin İhraç Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı aldığı karar ile , bir partinin bürosunun açılışına katılan müezzini görevinden ihraç etti.

Parti Bürosu Açılışında Hayırlı Olsun Diyen Müezzin İhraç Edildi

İmam ihraç edildi.

Geçtiğimiz yıl Nevşehir'de meydana gelen olayda, Göre Kasabası 'nda bulunan bir caminin müezzin kayyımı Zekeriya Bilada, kendi köyünden milletvekili adayı olan kişinin rica etmesi üzerine Nevşehir 'de siyasi partinin bürosunun açılışına katıldı ve Hayırlı Olsun dedi.

Memurlar.net 'te yer alan haberde, "Dua diğer olaylarda yapılan bir Hayır duası olup, parti ismi veya liderinin ismi zikredilmez. Üstelik Müezzin, olay öncesinde müftü yardımcısını da bilgilendirdiğini söyler."

SORUŞTURMA AÇILDI

Müftü Yardımcısının haberi olmasına rağmen olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ocak ayında müfettiş müezzinin ifadesini alır ve ifadesinde "köylüye küfretmişsin", "parti rozeti takmışsın"  gibi sorulara "böyle bir şey yapmadığını" sadece dua ettiğini belirtir.

İHRAÇ EDİLDİ

Müezzin , Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın bu ay aldığı kararla birlikte ihraç edildi. 

633 sayılı Kanunun 25. maddesinde yer alan hüküm şu şekilde;

"Madde 25 - Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez. Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların, ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir."

Kamubulteni.com  | Ankara

Kaynak: Memurlar