Orman Genel Müdürlüğü'ne KPSS ile Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için Başvurular 1 Haziran'da Başlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne sözleşmeli 122 kamu personeli alımı için başvuru işlemleri 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle başlayacak.

Orman Genel Müdürlüğü'ne KPSS ile Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için Başvurular 1 Haziran'da Başlayacak

15 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'ne avukat, destek personeli (Şoför) , mühendis alımı yapılacağı bildirilmiş, resmi duyuruda, "Genel Müdürlüğümüz taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’inci maddenin (b) fıkrası gereğince “Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle” Ek-1’de yer alan pozisyonlara Ek-2’de belirtilen mezuniyetlerden toplam 122 (Yüz yirmi iki) adet sözleşmeli personel alınacaktır." denilmişti. Başvuru işlemlerinin 1-12 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşeceğine yer verilen duyuruda, başvuruların http://isealim.ogm.gov.tr adresinden e-Devlet şifreleriyle alınacağı da vurgulanmıştı.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI. SADECE İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK, PERSONEL ALIMLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Söz konusu unvanlar için başvuru yapacak adayların aşağıda belirtilen başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemeleri gerekiyor. 

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1 - 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2 - 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları
yapılmayacaktır.
3 - Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek
haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI
1 - 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3 VE KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
2 - Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,
3 - Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için;
- C sınıfı ehliyete sahip olmak,
- Cinsiyeti Erkek olmak,
4 - Avukat pozisyonuna başvuranlar için;
-Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

KONTENJAN DAĞILIMI