Önemli Duyuru: Yarın KPSS Sınavına Girecek Adaylar İçin ÖSYM'den Önemli Hatırlatma!

KPSS sınavına hazırlanan adaylar için beklenen gün yaklaşıyor. Pazar günü gerçekleştirilecek olan KPSS'ye dair önemli duyurular gelmeye başladı. ÖSYM, 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür için resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Önemli Duyuru: Yarın KPSS Sınavına Girecek Adaylar İçin ÖSYM'den Önemli Hatırlatma!

ÖSYM resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumları için sınavın gerçekleşeceği il ve ilçe nüfus müdürlüklerini açıkladı.

Meteorolojik Durum ve Sınav Öncesi Uyarılar

KPSS sınavına girecek olan adaylar için Meteoroloji'den kötü haber geldi. Zorlu sınav öncesi adayların uykularını kaçıracak önemli bir uyarı yapıldı.

osym1.webp

Nüfus Cüzdanı Olmayanlar Dikkat!

ÖSYM tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

23 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı'nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde aşağıda belirtilen İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri açık tutulacak:

  • İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 23 Temmuz 2023 Pazar günü 07.00-14.30 saatleri arasında geçici kimlik belgesi düzenlemek üzere başvuruda bulunan adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" verilecektir.

KPSS sınavına girecek olan tüm adayların bu önemli uyarılara dikkat etmeleri ve sınav günü için gerekli olan belgelerini eksiksiz olarak hazırlamaları gerekmektedir. Başarılar dileriz