Okullarda DYK Alarmı: Devamsızlık Nedeniyle Ücretsiz Kurslar Kapatılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS ve YKS'ye hazırlık için açtığı ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), öğrenci devamsızlığı nedeniyle kapanma riskiyle karşı karşıya. Sınıf mevcudu 10'un altına düşen kurslar sonlandırılıyor.

Okullarda DYK Alarmı: Devamsızlık Nedeniyle Ücretsiz Kurslar Kapatılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere destek amacıyla sunulan ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), artan öğrenci devamsızlıkları sebebiyle kapanma tehlikesiyle yüzleşiyor.

Özellikle hafta sonları düzenlenen kurslara katılımın, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların da etkisiyle ciddi oranda düştüğü gözlemleniyor. Öğrencilerin kurslara olan ilgisizliği, DYK'ların geleceğini tehlikeye atıyor.

Mevcut yönetmeliğe göre, toplam kurs saatinin beşte biri oranında devamsızlık yapan öğrencinin kursla ilişiği kesiliyor. Öğrenci kaydının silinmesinin ardından sınıf mevcudunun 10 kişinin altına düşmesi durumunda ise kursun tamamen kapatılması gerekiyor.

Okul yönetimleri, öğrenci sayısı azalan sınıfları birleştirerek kursları aktif tutmaya çalışsa da bu yöntem kalıcı bir çözüm olmuyor. Birleştirilen sınıflarda da devamsızlıkların sürmesi ve öğrenci sayısının yine 10'un altına düşmesi, kapatılma sürecini kaçınılmaz hale getiriyor.

İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullarda denetimler sıklaştırıldı. Yapılan kontrollerde, devamsızlık nedeniyle kapatılması gereken kursları açık tutmaya devam eden okul yöneticileri hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi.