Okullar Kapandı: Peki MEB TYP Personelleri Ne Olacak?

Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler için dönem kapatıldı. Eğitimler sadece uzaktan yapılacak. Peki MEB TYP personelleri ne olacak?

Okullar Kapandı: Peki MEB TYP Personelleri Ne Olacak?

Okullar tatil edildi: Peki MEB TYP personelleri ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısı sonrası okullarda 2019-2020 yılının kapandığını , yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını söyledi. MEB ise bu açıklama sonrası uzaktan eğitimin 19 Haziran 'a kadar süreceğini söyledi.

Açıklama öğrencilerle birlikte okullarda çalışan TYP personellerini ilgilendiriyor.

MEB TYP ÇALIŞANLARI KİMLER?

Her sene eğitim öğretim yılı başında İŞKUR aracılığıyla 9 ay okullarda çevre temizliği, hizmetli ve güvenlik görevlisi olarak okullara on binlerce personel alımı yapılır. Asgari ücretle geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan işçi alımında adayların sigortaları da devlet tarafından yatırılır. Ancak okullar kapandığında bu çalışanlar işsiz kalır.

OKULLAR KAPANDI

Önceki gün gelen açıklamada okulların kapandığına yer verildi. Kaç aydır kapalı olan okullar nedeniyle evlerinde kalan TYP personelleri, okulların kapanması açıklamasının gelmesinin ardından işsiz kaldı. 

Zor günler geçiren ve temel ihtiyaçlarını temin etmede zorlanan TYP işçileri , bir düzenleme ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.