OHAL Öncesi ve Sonrası İhraç Edilen Asker Sayısı Açıklandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Akar yaptığı açıklamada OHAL öncesi ve sonrasında ihraç edilen askerlere yer verildi.

OHAL Öncesi ve Sonrası İhraç Edilen Asker Sayısı Açıklandı

Hulusi Akar 'dan son dakika açıklaması: 20 bin 77 kişi ihraç edildi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma bakanı Hulusi Akar , ihraç edilen askerlerle ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Akar yaptığı açıklamada FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini belirtirken OHAL sonrası da ordu içindekilerle mücadelenin devam ettiğini söyledi. 

Bakan Akar şunları söyledi:

"Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz FETÖ'den temizlendikçe güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Yurt içi ve sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı, Barış Kalkanı Harekatı, Pençe Harekatlarının yanı sıra denizlerimizde ve semalarımızdaki faaliyetlerimiz, tatbikatlarımız, operasyonlarımız artarken elde edilen başarılar da tüm milletimize gurur verecek düzeyde olmuştur. FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin 77 terörist içimizden temizlenmiş, ihraç edilmiştir. Emekli olanların dahi peşleri bırakılmamış, 1243 kişinin rütbesi geri alınmıştır. Haklarında idari işlemler devam edenlerle birlikte toplam 24 bin 060 kişi hakkında işlem yapılmıştır. OHAL sonrası Bakan kararıyla ihraç edilenlerin sayısı 5 bin 71 olup, geri dönenlerin sayısı ise 478'dir. Silahlı Kuvvetlerimiz bu konudaki mücadelesini aralıksız devam ettirmektedir. Yeni bilgi, belge ve veriler kapsamında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüceğiz. TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız."

KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Akar,  "15 Temmuz'da asil milletimize, devletimize, demokrasimize ve TSK'ya karşı tarihimizde görülmemiş bir ihanet sahnelenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliği, 7'den 70'e asker, sivil bütün fertlerin tek vücut halinde hain darbe girişimine karşı koyması, bu girişimi çok şükür akamete uğratmıştır." dedi.

Darbecilere karşı verilen mücadelenin büyük bir mücadele olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Asil milletimiz ve TSK, jandarma, emniyet güçlerimizin tamamı ve bunların vatansever evlatları hep birlikte bu alçaklara karşı gereken cevabı vermiştir. Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bu milletimiz göstermiştir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA