OHAL Komisyonu Duyurdu: KHK ile İhraç Edilen 12200 Memur İade Edildi

KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen 108 bin kişinin başvurusu OHAL Komisyonu 'nda incelendi. Yapılan inceleme sonrası 12200 personelin iadesi gerçekleştirilirken 96 bin kişiye ret çıktı.

OHAL Komisyonu Duyurdu: KHK ile İhraç Edilen 12200 Memur İade Edildi

KHK ile ihraç edilen 12200 memura kamuya dönüş.

15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası başlatılan OHAL kapsamında ve OHAL sonrası yapılan inceleme sonrası yüz binden fazla kamu personeli ihraç edildi. İhraç edilen personellerden 126 bini , OHAL sonrası kurulan OHAL komisyonuna başvuru yaptı ve iade talep etti. 

Kamudan toplamda 133 bin kişi ihraç edildi. KHK ve OHAL sonrası kurulan komisyonlar tarafından örgüt ilişiği nedeniyle ihraç edilen personellerden 12 bin 200 'ünün incelemeleri yapıldı ve terör örgütleri ile ilişiği olmadığı tespit edildi. Bu tespit sonrası personellerin kamuya geri dönmesinin yolu açıldı. 

108 BİN DOSYA İNCELENDİ

Sözcü 'den Saygı Öztürk , bugün kaleme aldığı yazısında OHAL Komisyonu 'nun toplamda 108 bin dosyayı görüştüğü ve 96 bin başvuruyu reddettiğini aktardı. 

KOMİSYONDA SON DURUM

3 Temmuz 2020 Cuma günü itibarıyla OHAL Komisyonu 'na toplamda 126 bin 300 kişinin başvuru yaptığı bildirildi ve şu ifadelere yer verildi:

“22 Aralık 2017 tarihinden itibaren karar verme süreci başlamıştı. Komisyon tarafından 108 bin 200 adet dosya sonuçlandırıldı. Bunlardan 12 bin 200'ü hakkında lehlerine karar verilirken, 96 bin başvuru ise reddedildi. Elimizde kalan 18 bin 100 dosya ile ilgili incelemelerimiz de devam ediyor. Pandemi sürecinde de çalışmalar yaptık”

Kabul edilen kararların yüzde 60 civarının kapatılan dernek, vakıf, öğrenci yurdu, televizyon kanalı, gazete kuruluşların açılmasına ilişkin olduğunu belirten yetkililer “Komisyonun karar vermeye başladığı tarihten itibaren 30 ayda toplam başvuruların yüzde 85'i hakkında karar verildi. Komisyon ayrıca, 3 bin 500 dosya için ön inceleme kararı aldı. Komisyon kararları tebliğ edilmek üzere kişilerin en son görev yaptığı kurumlara teslim ediliyor. Tebligat işlemi bu kurumlar tarafından yapılıyor. Komisyon kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde ilgilinin en son görev yaptığı kurum veya kuruluş aleyhine iptal davası açılabilecektir.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA