Öğrencilerin Okul Tatil Süreleri Yine Değişti! Tatil Süresini MEB Az Önce Açıkladı!

Son yaşanan deprem felaketi nedeniyle okulların 2 hafta süreyle eğitime ara verdiği biliniyor. Bu durum, okulların kapanış tarihinin merak konusu olmasına sebep oldu.

Öğrencilerin Okul Tatil Süreleri Yine Değişti! Tatil Süresini MEB Az Önce Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Özer tarafından yapılan açıklamaya göre, okullar daha önceden belirlenen plana göre hareket edecek ve 16 Haziran tarihinde yaz tatiline girecek. Dolayısıyla, okulların kapanış tarihinde herhangi bir uzatma olmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül'de başladı ve 16 Haziran'da öğrenciler karnelerini alarak sona erecek. Gelecek yıl ise 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Yarıyıl tatili ise 23 Ocak 2023 tarihinde başlayacak.

Bu durumda, öğrenciler 2 buçuk hafta daha okula devam edecek ve ardından yaz tatiline girecekler. Devamsızlık sorunu olmayan öğrenciler için, son haftayı saymazsak 16 Haziran'dan itibaren yaz tatiline çıkma imkanı da bulunmaktadır. Öğrencilerin ve velilerin, tatil planlarını yaparken okulların kapanış tarihine dikkat etmeleri önemlidir.

Yaz tatilinin erken başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler planlarını yapmaya başlamıştır. Tatil süresini değerlendirmek isteyenler için bu ek süre oldukça önemli bir fırsat olacaktır. Öğrenciler, dinlenme ve eğlence zamanlarının yanı sıra kendilerini geliştirebilecekleri faaliyetlere yönelebilirler. Kitap okuma, yazma, sanatsal etkinlikler, spor ve hobiler gibi alanlarda vakit geçirerek kendilerini yenileyebilirler.