O illerde yaşayan öğretmenlere duyuruldu! Hizmet puanı için flaş karar

Milli Eğitim Bakanlığı (MRB) tarafından yapılan bir açıklamada Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ın yanı sıra Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görevli olan ya da yeni işe başlayan öğretmenlere yüksek hizmet puanının verileceğini duyurdu.

O illerde yaşayan öğretmenlere duyuruldu! Hizmet puanı için flaş karar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesi üzerinde yapılan yazılı bir açıklamada, deprem bölgelerindeki öğretmenlere daha yüksek liyakat puanı verileceği açıklandı.

MEB, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminde ağır hasar gören yerlerdeki hizmet bölgeleri için yönetmelik çıkardı. Öğretmen atama ve nakillerine ilişkin Yönetmelikte değişiklik yapan hüküm Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

HİZMET PUANI DEĞİŞTİRİLDİ

Hizmet puanı için flaş karar

Yapılan değişiklikle 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren Gaziantep'e bağlı Islahiye ve Nurdağı ilçeleri ile birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya üç yıl içinde üçüncü tedarik bölgesi olacak. Bu yerlerin geçici olarak 3. Hizmet Bölgesi'ne taşınması, burada görev yapan ve yeni hizmete başlayan öğretmenlere ise daha yüksek hizmet puanını kazandıracak.