Nüfus Müdürlüklerine Kamu Personeli Alımı Açıklaması 2019

Nüfus Müdürlüklerine personel alımı için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EGM'deki işlemlerin de Nüfus Müdürlüklerine alınması sonrası oluşan iş yoğunluğunun karşılandığı , personel eksiğinin giderildiğine yer verildi.

Nüfus Müdürlüklerine Kamu Personeli Alımı Açıklaması 2019

Nüfus Müdürlüklerinde yeni dönem başlıyor.

Ülke genelinde 250 bin kişi nüfus müdürlüklerine gidiyor ve çeşitli işlemler yapıyor. Pasaport, ehliyet gibi işlemlerin de EGM 'den alınıp Nüfus Müdürlüklerine sevk edilmesi sonrası iş yoğunluğu oldukça arttı. Yapılan açıklamada nüfus müdürlüklerinde personel ihtiyacının giderildiğine ve alt yapının geliştirildiğine yer verildi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada yeni döneme girileceği ve bunun için ilk sürecin Ankara 'da başlatılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada nüfus müdürlüklerinde randevu sürelerinin 1 güne düşürüldüğüne yer verildi. Bir işlem için yapılan parmak izi , artık diğer işlemlerde de uygulanabilecek. Pasaport, ehliyet ve kimlik basımları bu işlemle birlikte hızlandırıldı. 

Vatandaşların işlerini daha hızlı şekilde halletmesi ve rahat şekilde işlemlerin sonlandırılması için yeni nüfus müdürlüğü modeli ilk olarak Ankara 'da hayata geçecek. 

Bu kapsamda ilk çalışmalar İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara 'da başlatıldı ve Ankara'daki  Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binası “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” şeklinde tasarlandı.

Nüfus müdürlüğü konseptinin yeni şekli ile birlikte  nüfus müdürlüklerinin standartlaştırılması, vatandaşların daha ferah ve konforlu hizmet sunulmasının yanında 3'ü Bir Yerde uygulaması kapsamında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemlerinde daha etkin ve hızlı şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor.

PERSONEL İHTİYACI GİDERİLMİŞ

Hürriyet Gazetesi 'nde yer alan haberde Nüfus Müdürlüklerinde personel ihtiyacının karşılandığı bildirildi. Ancak Nüfus Müdürlüğü 2019 yılında sadece bilişim personeli aldı. O da 10 civarında alım yapıldı. Geçtiğimiz sene ve bu sene KPSS tercihleri ile de alım yapılmadı. Personel eksiği kurum içi alımla mı yoksa 2017 yılı sonunda yapılan alımlarla karşılandığı konusunda bir detay verilmedi. Son olarak yapılan 1200 personel alımı 112 çağrı merkezlerine alınmıştı.

Ancak uzun süredir büro personeli alımı yapmayan Nüfus Müdürlüklerinin alım yapması gerekiyor. 

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA