Ne Olacak Bu Güvenlik Soruşturması İşi?

Güvenlik soruşturması meselesi ne olacak? Kamuya memur alımında güvenlik soruşturması kalktı mı? İşte detaylar ve son bilgiler.

Ne Olacak Bu Güvenlik Soruşturması İşi?

Ne olacak bu güvenlik soruşturması işi.

Kamuya memur alımında adaylar ,güvenlik soruşturması aşamasına tabi tutuluyordu. Ancak bu aşama, AYM tarafındna haksız görüldü ve geçtiğimiz Kasım ayında iptal edildi. AYM tarafından verilen güvenlik soruşturması kararı sonrası AK Parti harekete geçti.

TBMM 'ye bir torba yasa getiren AK Parti , güvenlik soruşturmasını Torba kanunla getirmeye çalıştı. Ancak söz konusu madde muhalefetin şerhi üzerine torba kanundan çıkarıldı. 

Güvenlik soruşturmasının torba yasadan çıkarılmasının ardından memur adayları , ataması yapılan ve güvenlik soruşturmasını bekleyen adaylar, bundan sonra ne olacağını araştırmaya başladı.

GÖREVE BAŞLAMAK İÇİN SORUŞTURMA BEKLEYENLER VAR

Ataması yapılan binlerce aday, kurumların güvenlik soruşturmasını tamamlamasını bekliyor. OGM, KPSS tercihleri ile yapılan atamalar, öğretmenler ile diğer kurumların yaptığı memur alımlarında adaylar , güvenlik soruşturması sonrası göreve başlayacaktı. 

Ancak güvenlik soruşturması maddesinin torba yasadan çıkarılması sonrası tabiri caizse ortalık karıştı. 

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPMADAN ATAMA KARARI

Geçtiğimiz gün gelen açıklamada MEB 'in , güvenlik soruşturması iptali sonrası birçok öğretmeni soruşturma yapmadan atadığı öğrenildi.

GÜVENLİK SORUŞTUMASI BEKLEYECEKLER

Bazı kurumlar ise ataması yapılan ancak güvenlik soruşturması sürecini bekleyen adayları , kanun çıkana kadar bekletecek gibi duruyor. 

MECLİS TATİLE GİRDİ

TBMM geçtiğimiz gün, bütçe mesaisi sonrası 7 Ocak 2020 'ye kadar tatile girdi. Torba yasadan çıkarılan güvenlik soruşturmasının ise ayrı bir teklif şeklinde meclise getirileceği belirtildi. Bunun için Meclisin açılması bekleniyor.

Süreç 7 Ocak 'tan sonra şekillenecek.

SÜREÇTEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN