Mülakat Kalkacak: Peki 2023 Yılında Mülakata Giren Öğretmen ve Memurlar Ne Yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakatın kaldırılacağını açıklamıştı. Peki 2023 yılında mülakata giren öğretmen ve memurlar için mülakat geçerli olacak mı?

Mülakat Kalkacak: Peki 2023 Yılında Mülakata Giren Öğretmen ve Memurlar Ne Yapacak?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mülakatı kaldıracağız açıklamasından 2 saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da mülakatı kaldıracaklarını açıklamıştı. Peki 2023 yılında mülakata giren öğretmen ve memurlar için mülakat geçerli olacak mı?

2023 45.000 öğretmen atamasında adayla mülakata girdi. Mülakat sonuçları henüz açıklanmadı ancak öğretmen ve memur adayları mülakatın 2023 yılı için geçerli olup olmyacağını meral ediyor.

Resmi makamlardan gelen açıklamaya göre mülakatın kaldırılması için meclisten teklifin geçmesi gerekiyor. Bu sebeple 2023 yılında mülakata giren adaylar için mülakat puanı geçerli olacak ve mülakatsız atama yapılmayacak.

Mülakat ne demek?

Mülakat nedir kısa tanımını yapalım öncelikle. Mülakat, çalışan alımı yapan firma yetkilileri ve işe başvuran adayların birbirlerini tanımak için yaptıkları iş görüşmesine denir. Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur. İnsan kaynakları ya da firma yetkilisi tarafından adayın verdiği yanıtlar değerlendirilir ve eğer karşılıklı olarak uygun görülürse işe alım gerçekleşir. Mülakatın birçok çeşidi vardır. Genellikle yetkinlik bazlı mülakatlar, telefon mülakatları, stres mülakatı gibi mülakat türleri vardır. Özellikle stres mülakatı içlerinde en zorlu olanlardan biridir diyebiliriz. İşverenin adayın gözünü korkutan sorularla bir nevi ona baskı uygulayarak yaptığı mülakat türlerinden biridir. Buradaki amaç, adayın stres altında kendini bu durumdan nasıl kotarabildiğini görmektir. Bu bir anlamda kriz yönetimi testi de olabilir. Aday için bu anlamda başarının sırrı olabildiğince sakin kalmak ve heyecana yenilmeyip çözüm odaklı yanıtlar vermektir.

Kaynak: kamubulteni.com Kamu Personelinin Özgür Haber Sitesi