Müdürden Kadın Memura Skandal Sözler: "Gız Sen Dulsun..."

Tarım Bakanlığı'nda çalışan bir müdürün kadın memurlara söylediği sözler sonrası soruşturma başlatıldı.

Müdürden Kadın Memura Skandal Sözler: "Gız Sen Dulsun..."

Bir müdürün kadın memurlara söylediği skandal sözler müfettiş raporunda.

Tarım Orman Bakanlığı bünyesine il müdürü olarak çalışan bir kişinin kadın memurlara hakaret ettiği ve aşağıladığı bildirildi. 

"SENİ KÖTÜ YOLA DÜŞÜRÜR O...LUĞA ALIŞTIRIR"

Edinilen bilgilere göre müdürün bir program sonrası iki kadın memurun yan yana yürüdüğünü görmesi sonrası yüksek sesle vatandaşların ortasında o iki kadın memurdan birine “Dikkat et seni kötü yola düşürür. O…luğa alıştırır” dediği vurgulandı.

"GIZ SEN DULSUN..."

Söz konusu raporda şikayetçi olan memurlardan biri için de müdürün “Gız senin su faturan kaç TL geldi? Kız sen dulsun, kocan da yok ne yapıyorsun da su faturan bu kadar yüksek geliyor? Topuklu ayakkabı giyme peşine erkek takacaksın” dediği bildirildi.

"BOL BOL ERKEK AVLAMAYA ÇIKARSINIZ"

Müdürün, tayin isteyen kadın memura “Sen dulsun, o da bekar, ikiniz çok iyi anlaşırsınız. Bol bol erkek avlamaya çıkarsınız, daha sonra pişman olursun” dediği ve başka bir kadın memura da “Topuklu ayakkabı giyme, peşine erkek takacaksın, sen dulsun, saçın sarı saçımı siyaha boyat, başımı kapat” gibi aşağılayıcı, rencide edici cümleler sarf ettiği” belirtildi.

CEZASI KESİLDİ

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada ‘1 yıl kademe ilerlemesi, 1/8 oranında aylıktan kesme ve 1/30 oranında maaş kesme' cezası verildi. Müdür başka şehre sürüldü.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak : Sözcü