MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması (Uzman Erbaş, Astsubay ve Subaylık)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yeni Askerlik Sistemi konusunda önemli açıklamalar art arda geldi. Er olarak askerliğini yapan gençlerin uzman çavuş, astsubay ve subaylığa kadar yükselebileceğini söyleyen Akar, 'Kimsenin önü tıkanmayacak' dedi. İşte detaylar.

MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması (Uzman Erbaş, Astsubay ve Subaylık)

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'ye kısa süre sonra gelmesi beklenen yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğine dikkat çekerek, yeni askerlik sistemi konusunda 'Kimsenin önü tıkanmıyor, er olarak başlayacak arkadaşlar, uzman olabilecek, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak. Diğer kiterler de yerine getirilince subay sonrasında general olacak. Engel yok.' dedi. Bakan Akar, 'Hiçbir zaman hiç kimsenin önü tıkanmıyor. Er olarak başlayacak genç arkadaşlarımız, uzman olacak, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak diğer kriterleri yerine getirince subay olacak sonrasında general olacak. Hiçbir engel yok. Önemli olan bireyin çalışması, kendini geliştirmesi ve katkısı yani performansı' ifadelerini kullandı. 

Milli Savunma Bakanlığı'nda görev yapan sivil memurların özlük haklarına ilişkin de konuşan Akar, "Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan personele milli savunma/silahlı kuvvetler uzmanı kadrolarına atanmasına imkan sağlandı. Sınır ötesindeki görevlere katılanlara tazminat ödenmesine imkan tanındı, sivil personelin lojmanlardan faydalanma oranları artırıldı. Bununla birlikte sivil devlet memurlarına 'sivil memur tazminatı' verilmesine, kuvvet komutanlıklarında çalışan devlet memurlarından silahlı kuvvetler uzmanı alınmasına, fazla mesai nedeniyle ücret ödenmesi veya idari izin verilmesi ile KKTC'de görevli devlet memurlarının ada tazminatının artırılmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor." şeklinde konuştu.