MSB ASAL'dan Uyarı: 5500-6000 TL Maaşla Yedek Subay ve Astsubay Alımı

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, 2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanların başvurusunun sona erdiği, diğer adayların başvurularının 31 Ağustos 'a kadar devam edeceğine yer verildi.

MSB ASAL'dan Uyarı: 5500-6000 TL Maaşla Yedek Subay ve Astsubay Alımı

Yedek subay astsubay alımında ilk başvurular sona erdi. Diğer başvurular sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda , 2019 yılında silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanların yedek subay astsubay, erbaş ve er ile bedelli askerlik başvurularının 31 Temmuz 2019 tarihinde sona erdiği, diğer adaylar için başvuruların devam ettiği bildirildi. 

YEDEK SUBAY ASTSUBAYLARA MAAŞ

Yeni askerlik sistemi ile birlikte askeriyede yedek astsubay kadrosu açıldı. 2 ve 3 yıllık üniversite mezunları yedek subay veya astsubaylığa başvuru yapabiliyor. Yedek subaylıkta olduğu gibi adaylar 2 ay kıta eğitimi alacak ve kalan 10 ayda ise subay/astsubay olarak görev yapan askerlerin aldığı maaşı alacak. Yedek astsubaylar 5500 civarında, yedek subaylar ise 6 bin TL civarında maaş alacak.  Tabi maaş , askerlik hizmetinin yapılacağı yere göre değişkenlik göstermektedir.

YEDEK SUBAY ASTSUBAY ALIMINDA NOT ÖNEMLİ Mİ?

Yedek subay astsubay alımında not önemli değildir. Sadece okuduğunuz okul ülke genelinde belirli bir dereceye sahipse yedek subay astsubay olma ihtimaliniz biraz artıyor. Yedek subay astsubay alımında önemli olan okulu bitirmiş olmaktır. Puan önemli değil. 

BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS 'A KADAR

2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar için başvurular 31 Temmuz 'da sona erdi. Öte yandan yedek astsubay olmak isteyen yoklama kaçakları için de başvurular 31 Ağustos 2019 'da sona erdi.

2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar için başvurular 31 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. 

Başvurular E Devlet kapısı üzerinden alınıyor.

BAŞVURUSU 31 ARALIK 'A KADAR DEVAM EDECEK ALIM

2020 yılında silahaltına alınacak 2000 doğumlu gençler ve bunlarla birlikte işleme tabi daha yaşlı doğumlu yükümlüler 16 Temmuz-31 Aralık 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

YEDEK SUBAY ASTSUBAY-AÇIKTAN ASTSUBAY ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN