Milyonlarca memurun maaşlarına ek 3000 lira ödeme yapılacak! 6 aylık ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı

Deprem bölgesinde kamu görevi yapanlar için Resmi Gazete'de açıklanan karar sonucunda 6 ay boyunca maaşlarına ek çalışma ücretlerinin verileceği öğrenildi.

Milyonlarca memurun maaşlarına ek 3000 lira ödeme yapılacak! 6 aylık ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı

Deprem bölgesinde görev alan milyonlarca kamu görevlisi için alınan son karar ile birlikte aylık maaşlarına ek olarak ödeme yapılacağı öğrenildi. Bu tutarların ne kadar olacağı konusunda merak edilenlerin artmasını ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan karar öğretmenler için duyuruldu.

KAMU GÖREVLİLERİNE 3000 TL ÖDEME YAPILACAK!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin 11 ili etkilemesinin ardından bölgede eğitimlerin devam edebilmesi adına öğretmenler göreve gitmişti. Bu bölgede görev yapma sürecinde dezavantajlı durumda yer alan öğretmenler için alınan yeni bir karar ile birlikte 6 aylık ödeme yapılacağı öğrenildi.

Kamu görevlileri için alınan bu karar ile birlikte yapılacak olan ödemelerin ne zaman başlayacağı ve aylık ödemelerin ne kadar olacağı konularına açıklık getirildi.

RESMİ GAZETE'DE AÇIKLANDI!

Deprem bölgesinde görev alan kamu görevlileri için alınan bu ek ücret kararı "Deprem bölgesinde kamu görevlilerimize 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 6 aylık süre boyunca aylık 2.059,99 TL tazminat ve 972 TL fazla çalışma ücreti ödenecek. Toplamda 3.031,99 TL ödeme hesaba geçecek’’ şeklindeki ifadeler ile duyuruldu. Bu nedenle de şu an o bölgede özellikle de öğretmenlik yapan kişiler için aylık ödenecek olan tutarlar ile birlikte 3 bin TL tutarındaki 6 aylık ödeme süreci hakkında da bilgiler verilmiş oldu.

ÖDEMELER HESABA NE ZAMAN YAPILACAK?

Kararın Resmi Gazete'de de yayımlanmasının hemen ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda öğretmenler internet üzerinden araştırmalara başladı. 6 aylık dönem için alınacak olan bu ödmeler hakkında gelen bilgilere göre ödemelerin Mayıs ayı itibariyle yatırılacağı öğrenildi.

Fakat edinilen bilgilere göre Mayıs ayında ödenmeye başlanacak olan bu ücretlerin bu aydan sonraki diğer 6 ayı kapsamadığı ifade edildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından görev alan öğretmenler için yapıalcak olan ödemelerde de her ne kadar ödemelere mayıs ayında başlansa da başlangiç tarihinin Şubat olarak kararlaştırıldığı ifade edilmiş oldu. Durum bu şekilde iken görev alan öğretmenlere ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Resmi Gazete kararı ile bilgilendirilmiş oldu.

Bu süreç içerisinde deprem bölgelerinde görev alan öğretmenlerin de artık Mayıs ayı maaşlarının yanı sıra alacakları ek ödemeler için de kontrollerin yapılabileceğinden bahsedildi.