Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Müdürlerine Geniş Yetkiler Veriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerinin dile getirdiği sorunlara çözüm için harekete geçiyor. Okulda evrak işlerinde boğulan okul müdürlerinin sorunları şöyle dile getiriliyordu:

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Müdürlerine Geniş Yetkiler Veriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerinin sorunlarına çözüm getirmek için adım atıyor. Okul işlemleri ve yönetimi için yeni çalışmalar planlanıyor. Eğitim-öğretim öncelikli olacak, güvenlik ön planda olacak. Okul müdürlerine daha fazla yetki ve kadro imkanı sağlanacak. MEB, sorunları çözmek için kararlı bir şekilde ilerliyor.

Son zamanlarda okullara muhasebe ve saymanlık gerektiren işler yüklendi. Okul yöneticileri, yüzlerce öğrenciye ve onların velilerine hizmet etmek zorunda oldukları gerçeğini unuttular. Okul yöneticileri, bilgisayar başında kalmaya mahkum edilerek eğitim-öğretim işlerini ikinci plana itilmiş gibi hissediyorlar. Okullarda uzmanlar görevlendirilerek eğitim-öğretim ön plana çıkarılmalı, güvenlik ön planda olmalıdır. Ancak bu, bilgisayar başında yüzlerce modül ve gereksiz dys yazışmalarıyla meşgul edilen idarecilerle mümkün olmayacaktır. Bu sorunlar acilen çözülmelidir.

İşte yukarıdaki sorunların çözümleri için MEB harekete geçiyor. Yusuf Tekin, müdürler için yapılacak çalışmaları kısa sürede açıklayacak ve gerekirse okul müdürlerini kadroya alıp yetkilerini genişleteceklerini belirtti.