Metin Feyzioğlu'ndan Gezi Davasına Bakan Hakimler İçin HSK'ya Çağrı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Feyzioğlu yaptığı açıklamada gezi davasına bakan hakimlere açılan soruşturma için HSK'ya çağrıda bulundu.

Metin Feyzioğlu'ndan Gezi Davasına Bakan Hakimler İçin HSK'ya Çağrı

Metin Feyzioğlu 'ndna HSK 'ya tepki.

Gezi olayları davasında Osman Kavala ve diğer isimler hakkında beraat kararı sonrası HSK bir inceleme başlattı. Beraat kararı veren Hakimler hakkında inceleme başlatan HSK'ya Metin Feyzioğlu 'ndan bir çağrı geldi.

Feyzioğlu yaptığı açıklamada davaya bakan Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili şunları söyledi:

"Bu durumu, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından büyük bir endişe ile karşılıyoruz. Hakimler ve Savcılar Kurulunun soruşturma açmasının gerekçelerini bir an önce kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Aksi takdirde ve haklı gerekçeler gösterilemezse bu durumun hakimler üzerinde baskı olarak algılanacağının açık olduğunu ve vatandaşların yargı güvencesine zarar vereceğini herkesin bilmesini istiyoruz. Her vatandaşımızın adil yargılanması ve herkesin yargı güvencesinden eşit şekilde yararlanabilmesi hedefine ulaşmak istiyorsak, devlette yetkili her kişi ve kurumun yargıyı baskı altına almaya yönelik veya bu algıyı yaratacak iş, işlem ve açıklamalardan titizlikle kaçınması gerektiğini vurguluyoruz."

Adaletin tek güvencesi olan yargının devletin ve milletin taşıyıcısı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, bunun hiçbir gerekçe ile yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA