Meteoroloji 13 İli Uyardı! Uyarılar AFAD'dan SMS Olarak Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre kuvvetli yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel olarak etkili olacak yağışlar sebebiyle dikkatli olunmalıdır. AFAD da vatandaşlara uyarıda bulunarak ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

Meteoroloji 13 İli Uyardı! Uyarılar AFAD'dan SMS Olarak Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Bu yağışlar, özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacaktır.

yagis.jpg

Sıcaklık Değişiklikleri

Batı kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacaktır.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

yagmur.jpg

AFAD'dan Uyarı Mesajı

Meteoroloji tarafından turuncu kodla kuvvetli yağış uyarısı yapılan Karadeniz bölgesine AFAD'dan da bir uyarı geldi. AFAD tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre 15 Haziran Perşembe günü Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar, Giresun ve Trabzon çevrelerinde ise kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağışlar, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Turuncu yağış uyarısı verilen illerdeki vatandaşlara SMS yoluyla bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle hatırlatılmaktadır.

yagmurrr.jpg

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Rize ve Trabzon için turuncu kodlu fırtına uyarısı yaparken Ağrı, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Ordu, Bayburt, Ardahan ve Iğdır için sarı kodlu uyarıda bulunmuştur.