Memurların Toplu Sözleşme Görüşmesi Öncesi Önemli Maaş Zammı Açıklaması

2019 yılı kamu personelleri için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi Kamu Sen 'den önemli zam açıklaması geldi. İşte açıklama.

Memurların Toplu Sözleşme Görüşmesi Öncesi Önemli Maaş Zammı Açıklaması

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi Kamu Sen 'den önemli zam açıklaması.

Kamu Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı son dakika açıklamasında hükümet ile önümüzdeki aylarda yapılacak olan toplu sözleşme ile ilgili ilk önemli açıklamasını yaptı. 

TOPLU SÖZLEŞME TARİHİ BELLİ OLDU

1   ile  31 Ağustos tarihleri arasında toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağını ifade eden Geylan, Kamu Sen olarak yüzde 26 zam oranının altında bir zam oranını kabul etmeyeceklerini belirtti. 

Kamu Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. 1 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında bir aylık sürede kamu çalışanlarını temsil eden sendikalarımız hükümet ile masaya oturacak ve önümüzdeki iki yılın özlük ve mali haklarını masaya yatıracaklar. Şu anda 2019 yılı içerisinde kamu çalışanlarının almış olduğu maaş zammı yüzde 9. Geçtiğimiz hafta Mart ayı enflasyon rakamları yüzde 19.31 açıklandı. 2019 yılı sonu itibarıyla hükümetin ve Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi yüzde 14 buçuktur. Yani yıl sonunda hedeflenen enflasyon tutmuş olsa dahi kamu çalışanları 2019 yılında yüzde 5 buçuk cepten yiyecek. Dolayısıyla Türkiye Kamu Sen olarak enflasyon artı 2 puan refah puanını talep ederek kamu çalışanlarımızın, memurlarımızın ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmelerini önlemek istiyoruz. Beklentimiz ortaya çıkan ekonomik koşulların altında ezilen, ekonomi altında ezilen insanca yaşayabilme ücretinden mahrum olan kamu çalışanlarının bu toplu sözleşme bittiğinde önümüzdeki 2 yıl için insanca yaşayabilecekleri ücrete kavuşmalarını istiyoruz. Şimdi yüzde kaç zammı bekliyorsunuz sorusuna ise şunu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz hükümet bu yılbaşında asgari ücrete yüzde 26 zam yaptı. Dolayısıyla kamu çalışanları için bu bazdır. Bunun altında bir zam oranının kabul edilmesi mümkün değildir. Biz ekonomik değerleri masaya yatıracağız, ekonomik ön görüleri masaya yatıracağız ve hükümete diyeceği ki değerler bunlar, öngörülerimiz bunlar ve talebimiz budur"

Zam oranı hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA