Memurların Ocak 2020 Yiyecek Yardımı Belli Oldu-İşte Ek Göstergeye Göre Yemek Parası

Kamu personellerinin 2020 yılında alacağı yiyecek yardımları belli oldu. İşte ek gösterge tablosuna göre memurlara yapılacak yiyecek yardımları.

Memurların Ocak 2020 Yiyecek Yardımı Belli Oldu-İşte Ek Göstergeye Göre Yemek Parası

Devlet memurlarının 2020 yılı yiyecek yardımı bellli oldu.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Kamu personellerini ilgilendiren kararda , 2020 yılında devlet memurlarına yapılacak yiyecek yardımlarının tablosuna yer verildi. 

İşte Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ UYGULAMA TEBLİĞİ

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 2020 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurlardan ve sözleşmeli personelden alınacak asgâri yemek bedellerine ilişkin esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerindeki memurlar ile sözleşmeli personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Alınacak bedeller

MADDE 4 – (1)  Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanır. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınır.

(2) 2020 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1’de belirlenen tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınır.

(3) Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1’de belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

MADDE 5 – (1) 15/1/2019 tarihli ve 30656 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1) yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Memurlara yapılacak yiyecek yardımı miktarları şu şekilde;

Peki sizce bu ücretler makul mu? Yiyecek yardımı ne Kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.