Memurları Üzen Haber

Kamu personellerinin maaş zammı belli oldu. Hakem Kurulu 'nun açıkladığı zam oranı tepkilere neden oldu.

Memurları Üzen Haber

Kamu personellerinin maaş zammı belli oldu. Hakem Kurulu 'nun açıkladığı zam oranı tepkilere neden oldu.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 19:26
Memurları Üzen Haber

Memurlara kötü haber geldi.

2020 ve 2021 toplu sözleşme görüşmeleri neticelendi ve kamu personellerinin alacakları zam oranları belli oldu. 

Masada çözüme kavuşmayan toplu sözleşme hakem kuruluna kalmış , ilk toplantısını geçtiğimiz Cumartesi günü yapan Hakem Kurulu nihai toplantısını bugün yaptı.  Hakem Heyeti'nin, memur zamlarıyla ilgili kararı '2020 için 4+4, 2021 için 3+3' şeklinde oldu ve memurlar 2020 'in ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısında yüzde 4, 2021 yılının ilk yarısında yüzde 3, ikinci yarısında da yüzde 3 oranında zam alacak. 

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, nihai kararın alındığı toplantı sonrası açıklama yaptı. Baş, yaptığı açıklamadaşu ifadeleri kullandı:

"Maddelerin her birinde oybirliği aramadık. Oyçokluğuyla karar aldık. Ayrıca, emeklilere ve memurlara, enflasyon farkı ödenecek."

TEPKİLER

Maaş zam oranının düşük olmasına memurlar tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları:

"Kemerleri sıkı bağlayın, hatta sıkın iyice, çünkü 70'li yılların Şaban filmlerindeki hayat geri dönüyor. Umudumuz Şaban artık."

"Sendikaların hiç sözü geçmeyecekse. Bu sendikalar niye var. Bugünden sonra hala sendikalara üye olan meslektaşlarımıda yazıklar olsun."

"Gerçekten yazıklar olsun kamuda 4500ün altında alan işçi yok onlara %18 bize %14 Allah bildiği gibi yapsın diyecek laf yok daha"

"Memur almazsa harcamaz. Dolaylı olarak esnaf ve üreticide etkilenir. Zor günler geride kaldı şimdi daha zor günler var anlaşılan."

"Ben bu hakem heyetine 5 gün boyunca aldıkları maaşı iade etmelerini tekli ediyorum. 5 gün önce verilen zam 18 bugün verilen zam 18...18-18=0 demek ki elde var sıfır."

Kadın-erkek diğer memurlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhsin 2019-08-28 20:35:22

Asgari ücretle çalışanlar ne yapsın??

Avatar
Kemalettin Arıcı 2019-08-28 22:11:10

Memur arkadaşların maaşları ülke ortalamasının üzerinde. Şükretmeliler bence.

Avatar
Mehmet 2019-08-28 19:58:17

Aklımızla alay ediliyor

Avatar
Mustafa 2019-08-28 20:08:15

Kamuda hangi kurumun işçileri 4500 alıyor ?

Avatar
Serdar KAYA 2019-08-28 19:43:38

Kamuda işçi olarak tam 18 yıldır çalışıyorum 3800 TL maaş alıyorum oda vergi dilimi yükselince daha da düşüyor siz neden hep işçiye yükleniyorsunuzki sanki bizim sendikalar satmadimi bizi böyle yapacağınıza oy zamanı Hakkınızı kullanın sendikalardan istifa edin bakın bakalım bir daha böyle olacakmi ?

Avatar
Mixer 2019-08-29 17:37:33

5500 tl emekli maaşı alan işci var. Gözüm de yok. Memur hakkını istiyor...