Memurlara Seyyanen 400 TL Zam Talebi Yinelendi

Memur maaşlarına seyyanen zam talebi yinelendi. Memur Sen, geçtiğimiz gün yaptığı 400 TL'lik seyyanen zamda ısrarcı.

Memurlara Seyyanen 400 TL Zam Talebi Yinelendi

Memur maaşlarına zam talebi yinelendi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 2020 yılının kamu görevlileri açısından hakem kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak geride kaldığını  söyledi ve gelirde adalet olması içi,n seyyanen zam yapılmasını istedi. 

2020 yılı bitiminin ardından açıklamalarda bulunan Çelebi, geçen senenin memurlar için mağduriyetlerle dolu olduğunu  söyleyerek,  “Hakem Kurulu; kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini yüzdelik olarak 2020 yılında 4+4, 2021 yılında 3+3 şeklinde oransal artış yapılması kararı vermişti." ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Oysa yetkili konfederasyon Memur-Sen olarak; bu oranların ülkenin, ekonominin ve kamu görevlilerinin gerçekleriyle, geçmiş dönem enflasyon verileriyle uyumlu olmadığını dile getirmiştik. Beraberinde işverenin teklifine hayır demiş, Hakemin Kararına da tepki göstermiştik. Bizler alın terinin karşılığı kurumadan verilmesi hassasiyetine davet eden bir medeniyetin mensuplarının emeğin, alın terinin, kamu görevlilerinin hizmet üretme gayretlerinin karşılığı olacak değerin verilmesinde, ederin ödenmesinde hükümetin siyasi sorumluluk, devletin medeniyet perspektifimiz kaynaklı zorunluluk hassasiyetiyle sorunu çözümle, talep ve teklifimizi evetle buluşturması gerektiğine inanıyoruz.

Emeğin karşılığını ödemek için akıtılan akıl terini ve bütün gayretleri, milletimiz ve kamu görevlilerimiz takdir etmek de her zaman olduğu gibi cömert olacaktır. Biz bu cömertliğin, kamu yönetimi ve devlet tarafında da temel bakış olarak benimsenmesini bekliyor, seyyanen zam istiyoruz”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA