Memurlara Kira Yardımında Maaş Katsayısı Uygulanacak?

Memurlara kira yardımında detaylar belli oluyor. Uzmanlar memura kira yardımından yeni bir öneride bulundular.

Memurlara Kira Yardımında Maaş Katsayısı Uygulanacak?

Büyükşehirlerde kiralar 8 ila 15 bin lira arasında değişmekle beraber İstanbul'da 15 bin liradan başlıyor. İşte bu sebeple Çalışma Bakanı Vedat Bilgin memurlara kira desteği sağlanacağını açıklamıştı.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı memurlara kira yardımı konusunda yeni bir öneri sundu. Özelmacıklı'ya göre memurlara kira yardımı ödemesinde bölgesel farklılıklara göre ödeme yapılması işleri karıştıracaktır.

Mustafa Hakan Özelmacıklı Memurlara Kira Yardımı Konusunda Şu Açıklamayı Yaptı

Net olmamakla beraber verilecek desteklerin maaş katsayısına göre belirlenmesinin makul olabileceğini değerlendiriyorum. Çünkü kişilerin oturacağı bölgelere göre kira fiyatları farklılık gösterebilecektir. Ama maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler. Bunun dışında bölgelere bir fiyatlama yapmak çok doğru olmaz. Ya da Anadolu yakası, Avrupa yakası gibi ayrımların çok makul olmayacağını düşünüyorum. Kiralık daire arzının az olduğu semtlerde kira fiyatları çok daha yüksektir. Örnek vermek gerekirse İstanbul Kadıköy’de 100 metrekare kiralık bir daire için 18 bin TL’lere varan kiralar, İstanbul Beylikdüzü için 10 bin TL olabiliyor. Bu farkın maaş katsayısına göre belirlenmesini daha makul buluyorum.”