Memurlar, Taşeron ve Kamu İşçileri Dikkat: Yeni Çalışma Modeline Geliyor

Kamuda yeni çalışma modeline geçiliyor. Kamuda çalışan memur, personel ve işçileri kapsayacak yeni düzenlemenin ilk görüşmesi yapıldı.

Memurlar, Taşeron ve Kamu İşçileri Dikkat: Yeni Çalışma Modeline Geliyor

Kamuda yeni çalışma modeli.

Koronavirüs pandemisi döneminde kamuda esnek çalışmaya geçilmiş, vakaların azalması ile birlikte kamuda esnek çalışma değiştirilmişti. Ancak vakalrın yeniden artması ve kamuda esnek çalışmada bazı yerlerde yüksek performans alınması yeni çalışma sistemini akıllara getirdi. 

Geçtiğimiz gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda  toplantısı yapıldı ve kamuda yeni çalışma modeli üzerinde fikir alış verişi yapıldı 

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

KPDK'da sözleşmeli kamu personellerine kadro için bir komisyon kurulması üzerinde karar alındığı öğrenildi.

YENİ ÇALIŞMA MODELLERİ

Kamuda çalışan işçi, memur, personellerin yeni çalışma modeli üzerinde önemli kararlar alındı. Edinilen bilgilere göre kamuda istihdam türlerini değerlendirme çalışma grubu oluşturulacak ve bu kurul, yeni istihdam ve uzaktan çalışma ile yeni çalışma modelleri üzerinde kapsamlı çalışmalar yürütecek. Yapılacak çalışmaların ardından kamuda  yeni çalışma modellerinin gündeme gelmesi bekleniyor. 

Salgın ile gündemimize gelen uzaktan , dönüşümlü çalışma modelleri gibi modeller görüşülecek ve sektörlere göre yeni çalışma modelleri belirlenecek.

DÜZENLİ SINAVA ALINACAKLAR

Kamuda çalışan personeller, düzenli olarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına alınacak. 

ÖZEL SEKTÖR VAR MI?

Söz konusu düzenlemenin sadece kamu sektörü için olduğu öğrenildi. Özel sektör için yeni çalışma modelleri henüz gündemde değil. Sizce özel sektör için de gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.