Memurlar, Öğretmenler ve Tüm Kamu Personellerini İlgilendiren Ek Zam Açıklaması

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan tüm memurları ilgilendiren ek zam açıklaması yaptı. Talip Geylan seçimden önce ek zam açıklanmalıdır dedi.

Memurlar, Öğretmenler ve Tüm Kamu Personellerini İlgilendiren Ek Zam Açıklaması

Eleştirilerin odakğında sendikalardan biri olan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan memura ek zam açıklaması geldi. Öğretmenleri ve tüm kamu personelini ilgilendiren açıklama şöyle:

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bunalan ve ortalama 12.572 TL maaş alan memurlarımız için EK ZAM bir lütuf değildir ve kaçınılmazdır. Hükümet, bayram öncesi duyursun, memur ve emeklimize çifte bayram yaşatsın.

Kamu çalışanları ve emeklileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’dan müjde bekliyor; Artan fiyatlar ve enflasyon karşısında eriyen maaşlara ek zam yapılsın Enflasyon farkı aylık ödensinRefah payı kalıcı hale getirilsinMemur çalışanların maaşları asgari ücretle denkleşmek üzeredir.

Toplu Sözleşmede 2023’ün ilk altı ayı için belirlenen maaş artış oranı %8’di. Oysa yılın daha ilk üç ayında enflasyon %12,52 oldu. Bu itibarla, 2023 Temmuz artışından önce memur ve emeklimize, mutlaka ek zam verilmeli kayıplar giderilmelidir.

Kaynak: kamubülteni

.