Memurlar İsyanda: En Düşük İşçi Maaşı 20-25 Bin TL Bandına Çıktı! Memur Maaşı Yarısı!

Hükümet işçilere yüzde 40 zam teklif etmiş fakat sendika Türk-İş en az yüzde 45 zam istemişti. Buna göre işçilerin maaşları en düşük 20 bin TL'yi geçti.

Memurlar İsyanda: En Düşük İşçi Maaşı 20-25 Bin TL Bandına Çıktı! Memur Maaşı Yarısı!

Memurlar işçilere yapılan zamdan sonra en düşük memur maaşının 13.000 TL olduğunu ve işçilerin neredeyse memurdan iki alacağını belirtiyorlar. İşte memurların bu konudaki görüşleri sizler için derledik!

Önce işçiye verilecek haklar:

İşçilerin taban maaşı seyyanen 2000 zam ile 10000 TL'den 12000 TL ye çıkarılacak. (Memurun taban aylığı 6700 küsür)

Üzerine %40 zam eklenecek

Yılda 4 maaş tediye

Yılda 2 maaş ikramiye

Mayıs ayında 3500 sosyal yardım ödemesi

Günlük 100 küsür TL yemek ücreti

Artı yol, yakacak, giyecek, mesai vs.

Sedat Atlas adlı bir memurun paylaşımı:

İşçi maaşı ocak 2023 itibariyle şuanki teklife göre herşey dahil edilip aylık ortalama alınınca 25bin TL (Sedat Atlas)

Memur maaşı herşey dahil edilince ocak 2023 itibariyle 12bin TL. Kaynağa gerek yok hepimiz biliyoruz.

Hükümet geldiği günden bu yana memuru hiç sevemedi bunda hemfikiriz. Ama bugün bu durumda olmamızın tek sebebi hükümet değil malum sen ve onun başkanı da bir o kadar sorumlu.

Ocak ayında memura ne verildi? %30. Ali yalçın bu zamma nasıl tepki verdi; talebimiz karşılandı olumlu karşıladık vsvs. Bütün haber siteleri memurlar zamdan memnun diye haber girdiler bizi temsil eden adam öyle dedi çünkü. İşçiler ise ocak ayında zaten %17 almışlardı bunun üzerine %40 teklifi(kümülatif %55 yapıyor) kabul etmedi. İşçilerin haklarını savunan, onları kollayan bir sendikaları var ki kazanıyorlar. İşçiler bu hakları grev yaparak vs de kazanmadılar sendikaları istedi ve aldılar hiç grev hakkımız yok vs diye masal okumayın. O sendika başkanı da ilk teklifi olumlu karşılayabilirdi ama yapmadı.

Suçu işçilerde değil kendi sendikanızda ve buna üye olan memurlarda arayın hala o sendikaya aylık 300 lira için üye olup hepimizin çoluk çocuğunun rızkından eden kim varsa benden yana hakkım haram olsun. Bu sendika gitmeden de biz hiç bir hak alamayız bu fark yıldan yıla açılmaya devam eder.

Siz ne düşünüyorsunuz yorumlarınız bizim için önemli.