Memurlar Dikkat: Toplu Sözleşme Zammı Kulislerden Sızdı! Verilen Teklifler Beklentiyi Karşılayacak mı?

Tüm memurları ilgilendiren 7. toplu sözleşme başlıyor. Memurların zam talebi de bu toplu sözleşmede karşılık bulacak. Peki 7. toplu sözleşmede memura ne kadar zam verilecek?

Memurlar Dikkat: Toplu Sözleşme Zammı Kulislerden Sızdı! Verilen Teklifler Beklentiyi Karşılayacak mı?

Memurların 7. dönem toplu sözleşme pazarlıkları Ağustos ayından itibaren başlıyor. Peki gelen kulis bilgilerine göre 7. dönem toplu sözleşmede memurlara yüzde kaç zam verilecek?

Memurların 7. dönem toplu sözleşmeleri 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak. Peki 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara yüzde kaç oranın zam verilecek? Kulis bilgileri gelmeye başladı. Detaylar haberimizde..

700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sürerken diğer yandan memurlar düşen alım güçleri karşısında yazın başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerini bekliyorlar.

2 yılda bir yapılan toplu sözleşme görüşmeleri, 2020 yılında yapılmıştı. Buna göre bu yıl Ocak ayında yüzde 8 olarak verilen toplu sözleşme zammı, Temmuz 2023 tarihinde yüzde 6 olarak gerçekleşecek ve daha sonra sonraki 4 dönem için anlaşma sağlanacak.

Kulis bilgileri gelmeye başladı!

7. dönem toplu sözleşmeleri yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklilerini ilgilendiriyor! Yapılacak görüşmelerden her dönem için yüzde 30 ila yüzde 40 arasında anlaşma sağlanması bekleniyor. 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri Memur Sen ile hükümet arasında 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak.

Öğretmenleriçin