Memurlar Dikkat: Tebdili Kıyafet 1 Ocak 2020'de

Memurlar için tebdili kıyafetle denetleme uygulamasına geçilecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan düzenleme 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.

Memurlar Dikkat: Tebdili Kıyafet 1 Ocak 2020'de

Memurlar için yeni düzenleme.

Kamu personellerini yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 'Kamu Hizmetlerinin Sunumu, İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' taslağında detaylar ortaya çıktı.

Söz konusu taslakla, kamunun daha etkin, verimli ve hesap verebilir olmasının önü açılacak.

TEDBİLİ KIYAFETLE DENETİM

Söz konusu düzenleme ile kamu personellerinin denetiminde tebdili kıyafet uygulaması gelecek. Denetim için görevlendirilen kişiler kimliğini gizleyecek ve vatandaşlar gibi kamu kurumlarına giderek memurları denetleyecek 

2020 'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Söz konusu düzeneleme ile kamu kurumları daha etkin şekilde denetlenecek. 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek düzenleme için kamu kurumları 6 ay içinde hazır olacak. 

TEK NOKTADAN İŞLEMLER HALLEDİLECEK

Söz konusu düzenlemeye göre artık vatandaşlar kamu kurumlarında kapı kapı dolaşmayacak ve ilk başvuru yapılan yerde işlemlerin takibi ile sonuçlandırması yapılacak. 

Devlet, kurumların görev tanımlarını net bir şekilde yapacak. Aynı hizmetin farklı idareler tarafından yapılması önlenecek. Vatandaşın ilk başvuru yaptığı yerde işlemlerinin

HER TÜRLÜ TALEP DİNLENECEK

Memurlar , vatandaşların tüm taleplerini dinleyecek ve talepleri ile ilgili tüm sorularını cevaplayacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA