Memur-Sen'den Memura Temmuz Zammı Açıklaması: Taban Aylığa Ne Kadar Zam Yapılırsa Zam Oranı O Kadar Düşecek!

Kamu çalışanlarının yetkili sendikası Memur-Sen'den bir yetkili Temmuz memur maaş zammıyla ilgili kamubultenine özel açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen'den Memura Temmuz Zammı Açıklaması: Taban Aylığa Ne Kadar Zam Yapılırsa Zam Oranı O Kadar Düşecek!

Memur-Sen'e göre kademeli zam formülü ya da diğer dedikodusu yapılan zam haberlerinin amacı memurlara yapılacak zammı gölgelemek.

Kamu Bulteni - Ankara Özel Haber

İşte Memur-Sen'e göre memura yapılacak zam:

-Memurlara yapılacak zam net açıklanmadığı için herkes bir senaryo uyduruyor? Neden netlik kazanmadı. Zam konusunda sizin yorumunuz nedir?

Genel Merkezimizin bize belirttiğine göre Temmuzda 6800 TL olan taban maaşlar güncellenecek ve üzerine yüzdelik zam yapılacak. Tabi bizimde bu noktada memur zammı için direnmemiz bu zammın verilmesini sağladı.

Fakat şunu belirtmemiz gerekir ki taban maaşın ne kadar yukarı çekileceği henüz net değil. Sendikamız taban maaşın mümkün olduğunca yukarı doğru çekilmesini istiyor. Çünkü bu düşük maaş alan memurlar ve emeklilerin lehine olacaktır. Tabi taban maaş ne kadar yukarı çekilirse yüzdelik zam o kadar az olacak.

Üstüne basa basa belirtmek isterim ki15 bin liranın altında maaş alanların maaşı eşitlenecek gibi söylemler bilerek çıkartılıyor ve amaçları bu zam müjdesini gölgelemek...