Memur-Sen’den 3 önemli talep! Seyyanen zam, ek gösterge ve yardımcı hizmetler...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur zammı, 3600 ek gösterge ve yardımcı hizmetler için çağrıda bulundu...

Memur-Sen’den 3 önemli talep! Seyyanen zam, ek gösterge ve yardımcı hizmetler...

Seçimlere 1 aydan kısa bir süre kala iktidara yönelik zam çağrıları sürüyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların alım gücünün yükselmesi ve ekonomik kaygılarına son verilmesi için çağrıda bulunurken, yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde memurlara ilişkin taleplerini sıraladı.

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine adım adım yaklaşıyor. Süreç öncesinde Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 no’lu şubenin Bağcılar’da düzenlediği istişare toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu çalışanlarının sorunlarına değinerek, toplu sözleşme masasının da yakınlaştığını belirtti. Sorunların ise çözülmesi için iktidara çağrıda bulundu.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Çalışanların alım güçlerinin yükselmesi ve ekonomik kaygılarının son bulması adına çalışmaya devam ettiklerini belirten Yalçın, asıl çözümün gelir dağılımındaki adaletin sağlanması ile mümkün olabileceğini kaydetti.  Yalçın, “Şimdi yeni yeni sorunları çözmek için mücadele ediyor ve çözüm mercii olan toplu sözleşme masasına doğru yaklaşıyoruz” dedi

“ÜCRET DENGESİZLİĞİNE SON VERİLSİN”

Kamu çalışanları ile ilgili taleplerini de sıralayan Yalçın, mağduriyetlere son verilmesi için çağrıda bulunarak, “En düşük devlet memuru maaşı başta olmak üzere maaşlar seyyanen iyileştirme ile yükseltilsin ve çalışanlar arası ücret dengesizliği giderilsin. En önemli kazanımlarımızdan biri olan ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan kısımlar tamamlansın, şef, tekniker başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm memurlar 3600 ek göstergeye kavuşsun. Yardımcısı Hizmetler Sınıfı, Genel İdari Hizmetler Sınıfına alınsın. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları düzenli olarak yapılsın. Birçok başlığı gündemimizden düşürmüyor, saydığımız başlıklar gibi birçok konu çözülerek gündemden düşsün istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete