Memur Maaşlarına Yüzde 56 Zam

Memurlara beklenen zam geldi! Maaşlara yüzde 56 oranında artış yapıldı. Büyük güncelleme haziran ayında hesaplarda!

Memur Maaşlarına Yüzde 56 Zam

Memurlar için beklenen zam oranı sonunda açıklandı ve bu kez maaşlara yüzde 56'lık bir artış yapılacak. Büyük zam, önümüzdeki ayın başında memur hesaplarına aktarılacak.

Temmuz ayı yaklaştıkça, dikkatler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlığın yapacağı her açıklama, milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. 2023 başında memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldığı açıklanmıştı, ancak bu orana yapılan itirazlar üzerine yeni oran yüzde 30 olarak güncellendi. Birkaç ay önce emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yüzde 15 zam yapılacağı iddiaları gündemdeydi, ancak geçtiğimiz haftalarda en düşük kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılarak maaşlar 15.000 TL'ye yükseltildi. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlarla ilgili müjdeli haberi duyurdu ve en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından düşük olmayacağını söz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte, milyonlarca memurun beklentisi en az yüzde 45 zam olarak değişti. Son zamanlarda Cumhurbaşkanı'na yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, memurlar için yüzde 56 oranında bir zam yapılacağı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, eğer maaşlara yüzde 45 zam yapılırsa, en düşük memur maaşı 22.000 TL'ye ulaşacak. Şu anda en düşük 15.000 TL alan bir memur, yüzde 45 zamla 7.000 TL daha fazla maaş alacak.

Önceden emekli ve memur maaşlarına aynı oranda zam yapılıyordu, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu yıl emekliler için yeni bir düzenleme yapılarak kademeli bir artış uygulanacağını açıkladı. Bakan Bilgin'in söylediğine göre, Temmuz ayında emekliler için yeni bir zam düzenlemesi yapılacak ve buna ek olarak refah payı da eklenecek.

2023 yılının 3 Temmuz'unda 6 aylık enflasyon oranı resmi olarak açıklanacak. Açıklanan verilere dayanarak, emekli ve memur maaşlarına uygulanacak zam oranı belirlenecek. Asgari ücret ise 2. Tur seçimlerinin ardından asgari ücret tespit komisyonunun toplanması bekleniyor. Komisyon tarafından sunulan rakam, 28 Mayıs'ta seçilen Cumhurbaşkanına sunulacak ve ardından Meclis tarafından onaylanacak.