Memur 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Kritik Açıklama: Enflasyon Farkı Bıçak Sırtı

Kamu personellerinin Ocak 2020 maaş zamları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Beklenti anketinin açıklanmasının ardından gelen açıklamada enflasyon farkının bıçak sırtı olduğu bildirildi. İşte detaylar.

Memur 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Kritik Açıklama: Enflasyon Farkı Bıçak Sırtı

Memurların 2020 Ocak maaş zammı için açıklama.

Kamu personelleri Ocak 2020 'de maaş zammı alacak. Toplu sözleşmeye göre yüzde 4 maaş zammı alacak kamu personelleri , enflasyon farkı oluşması durumunda fark kadar maaş zammı da alacak.

Şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamlarına göre enflasyon farkı oluşacak gibi görünüyor. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Ocak 2020 maaş zamları netleşecek. 

Toplam TÜFE yüzde 5 'i aşarsa, aştığı oran kadar enflasyon farkı yüzde 4 'ün üzerine eklenecek ve memurların 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi maaş miktarları belli olacak. 

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldıu ve 66 katılımcı ile beklenti anketi yayımlandı. 

Açıklanan beklenti anketinde Kasım ayı TÜFE beklentisi düşürüldü. Daha önce yapılan açıklamada Kasım ayı TÜFE 'sinin 1.13 seviyesinde geleceği bildirilmiş , yeni beklenti anketinde ise bu beklenti 0.82 'e düşürüldü. 

Aralık ayı TÜFE beklentisi ise 0,93 'ten 0,72 'ye düştü. 

Temmuz ayında TÜFE 1.36, Ağustos ayında 0,86, Eylül ayında 0,99 ve Ekim ayında 0,99 seviyesinde geldi. Toplam TÜFE 5,21 seviyesinde oldu. 

ENFLASYON EKSİ GELİRSE

Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları eksi gelirse enflasyon farkı oluşmayacak ve memurlar yüzde 4 oranında zam alacak. Ancak beklentilere baktığımızda memurlara 1,86 'lık bir enflasyon farkı görünüyor. 

Bu da Ocak 2020 maaş zammının yüzde 5.86 seviyesinde olacağı anlamına gelmektedir.

MEMUR MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN