MEB'den Öğretmenlere 25 Bin TL'ye Varan Ek Ödeme: Ders Kitabı İnceleme Görevi Detayları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim yılı öncesinde ders kitaplarını inceleyecek öğretmenlere 25 bin TL'ye varan ek ödeme yapacak. Sertifika sahibi öğretmenler arasından seçilecek personeller, görevlerini online sistem üzerinden tamamlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesindeki öğretmenlere ek gelir sağlayacak önemli bir fırsat sunuyor. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ders kitabı taslaklarını inceleme görevini üstlenen öğretmenler, 25.000 TL'ye varan tutarlarda ek ücret alabilecek.
Bu özel görevlendirme için öğretmenlerin belirli bir yetkinliğe sahip olması gerekiyor. Kitap inceleme komisyonlarında yer alabilmenin temel şartı, bakanlık tarafından verilen "Taslak Kitap İnceleme Yetki Sertifikası"na sahip olmak. MEB, bu sertifikaya sahip öğretmenler arasından görevlendirmeleri doğrudan (resen) belirliyor.
Komisyonlarda görev alan öğretmenlere, yaptıkları titiz çalışma karşılığında 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişen bir ödeme yapılıyor. Bu ücret, öğretmenler için önemli bir ek gelir kaynağı oluşturuyor.
Süreç tamamen dijital ortamda yürütülüyor. Görevlendirilen öğretmenler, bir sonraki yıl okutulacak ders kitaplarını online bir sistem üzerinden detaylı olarak inceliyor. İnceleme maratonu, gerçekleştirilen son bir online toplantıyla sona eriyor.
Bakanlık, bu yoğun çalışma temposunda öğretmenlere bir kolaylık da sağlıyor. İnceleme sürecinin son gününde yapılacak olan online toplantı için görevli öğretmenlere bir gün idari izin hakkı tanınıyor.