MEB'den Öğretmenlere 1.304 TL'lik Ek Ödeme Uyarısı: e-Okul'a Haftalık Giriş Zorunlu!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kulüp görevi yürüten öğretmenlere yönelik ek ders ücreti ödemesi için yeni bir şart getirdi. Sosyal etkinliklerin haftalık olarak e-Okul'a girilmesiyle öğretmenler ayda 1.304 TL ek gelir elde edebilecek. İşte ödeme şartları ve tüm detaylar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine ilişkin önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bakanlığa bağlı okullarda kulüp danışmanlığı yapan öğretmenler, yürüttükleri sosyal etkinlikler karşılığında ek ödeme alabilecek ancak bu ödeme kritik bir şarta bağlandı.
Yeni düzenlemeye göre, kulüp görevi olan öğretmenlerin ayda 1.304 TL'ye varan ek ders ücretinden faydalanabilmesi için, gerçekleştirdikleri tüm sosyal etkinlikleri haftalık olarak e-Okul sistemindeki "Sosyal Etkinlikler Modülü"ne işlemeleri gerekiyor. Sisteme haftada en az bir etkinlik girişi yapılması zorunlu tutuluyor.
Bakanlık, bu görev karşılığında öğretmenlere haftalık 2 saat ek ders ücreti ödemesi yapacak. Dört haftalık bir ay baz alındığında bu, toplamda 8 saatlik bir ek ders ücretine denk geliyor. Güncel katsayılar üzerinden yapılan hesaplamaya göre, saat başına yaklaşık 163 TL olan ek ders ücretiyle birlikte, öğretmenler bu görevden aylık toplam 1.304 TL ek gelir elde etme imkanına sahip olacak.
Ancak MEB, ödemelerin yapılması için hem etkinliğin fiilen gerçekleştirilmesini hem de verilerin sisteme zamanında girilmesini şart koşuyor. Kulüp öğretmeni, sorumlu olduğu hafta içerisinde herhangi bir etkinlik düzenlemez veya düzenlediği etkinliğin bilgisini e-Okul'a işlemezse, o haftaya ait ek ders ücretini alamayacak. Bu nedenle, ödemelerde herhangi bir kesinti yaşanmaması için öğretmenlerin veri girişlerini aksatmaması büyük önem taşıyor.