MEB'den öğrencilere büyük şok! Artık haftada 16 saat bu dersi görecekler

2023-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına az zaman kala MEB tarafından açıklamalar geldi. İlkokul ve ortaokulda görülen din derslerinin saatlerinde artış yapıldı.

MEB'den öğrencilere büyük şok! Artık haftada 16 saat bu dersi görecekler

MEB Tebliğler Dergisi Ağustos 2023 tarih ve 2789-Ek 2 sayısından ilkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısının arttırıldığı açıklandı. Haftalık ders çizelgesinde özellikle ortaokul çağında başlayan seçeli dersler grubunda düzenleme yapıldı. Din, Ahlak ve Değer grubunda yer alan derslerin en az birini her sene haftada 2 saat alma zorunluluğu oldu.

Alınan kararla beraber 8 saat zorunlu din dersine bir 8 saat daha eklendi. Bu durumda ortaokul öğrencileri din dersi 16 saat olarak değiştirildi. Bu kararın sonrasında ortaokul öğrencilerine 16 saat zorunlu Arapça dersi verileceği belirtildi.

ders programı değiştirildi

Liselerde de yine zorunlu din derslerinin seçilmesini dört sene boyunca zorlarken 12-16 saate çıkarılması yönünde karar onay aldı. Liselerde de 8 saat zaten doğrudan zorunluya 4 saat daha seçmeli zorunlu, 4 saat de oldukça zorlamalı din dersi verileceği açıklandı.