MEB'den gece yarısı öğrencileri kahreden karar! Artık bununla okula giremeyecekler

Eğitim öğretim dönemi için geri sayım devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlarını peş peşe açıklıyor. Artık bununla okullara girmek mümkün olmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

MEB'den gece yarısı öğrencileri kahreden karar! Artık bununla okula giremeyecekler

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlarını duyurdu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEB'DEN YENİ KARARLAR PEŞ PEŞE GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili değerlendirmelerini yapmak için Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde milli eğitim yöneticileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı. Yusuf Tekin bütün yöneticilere mütevazı ve alçak gönüllü olmalarını söyleyerek öğretmen ve veliler için iletişime açık olunması istediğini söyleyen Tekin tedbirlerle ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tekin konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Anadolu çok zengin bir yer. Tarihi olarak zengin bir birikime sahip. Biz bu ülkenin birliği ve beraberliği için milli birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi için geleneklerimizin, kültürümüzün, gelecek kuşaklara bırakılması için çocuklarımızın kendi illerini, kendi illerindeki tarihi kültürel yerleri görmelerini, geleneklerden, örflerden haberdar olmalarını istiyoruz. 

milli eğitim bakanlığı yeni kararlarını duyurdu

Bunu da yeni dönemde sizin tarafınızdan incelenmesini istiyoruz. Özellikle deprem bölgesinde olan 11 ildeki arkadaşlarımıza söylemiştim. Yeni atanan öğretmen arkadaşlarımız dahil bütün öğretmenlerimizle irtibat halinde olun. Barınma problemi olanlar mutlaka bizimle paylaşsın demiştim. Bütün il müdürü arkadaşlarımız süreçleri tamamladı. Sonuç olarak hem öğrenci hem velilerimin hem de öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talepleri için böyle bir uygulama başlatıyoruz, bir zorunluluk yok sadece teşvik yapıyoruz. Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve sınıfa sokmaları ile ilgili önlemleri de alacağız. Aynı zamanda öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçilmelerine sebep olabilecek durumlardan ödev veya benzeri bilgilendirmelerle ilgili sosyal medyaların kullanılmasının önüne geçmek için de tedbir alacağız. Bu şekilde cep telefonlarının sınıflarda olması doğru değil.' dedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından artık öğretmenlerin derslerde beyaz önlük giymesine karar verilmişti. Bakan Tekin bunun bir zorunluluk değil sadece bir teşvik olduğunu söyledi. Aynı zamanda okullardaki onarım ve diğer konular da gözden geçirilerek okullar 11 Eylül tarihinde hazır duruma getirilecek.