MEB, İl Dışından Atanacak Öğretmenler İçin Yine Hayal Kırıklığı!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerini Üzecek Yer Değiştirme Kontenjanları

MEB, İl Dışından Atanacak Öğretmenler İçin Yine Hayal Kırıklığı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler arasında iller arası yer değiştirme takvimini başlattı ve öğretmenler bugün itibariyle il dışı başvurularını yapmaya başladı. Ancak ne yazık ki öğretmenler, başvuruları sonucunda hüsrana uğradılar.

Kontenjanların Azlığı Hayal Kırıklığı Yarattı

MEB'in öğretmenlere sunduğu il dışı tayin kontenjanlarının sayısı oldukça düşük çıktı ve öğretmenler için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Geçtiğimiz yıllarda daha fazla kontenjanın sunulduğu göz önüne alındığında, bu yılki düşük kontenjanlar öğretmenleri üzdü.

Köylerde Çalışan Öğretmenler Mağdur Durumda

Özellikle 10-15 yıldır köylerde görev yapan öğretmenler, il dışı tayin isteklerinin karşılanmaması nedeniyle mağdur durumda. Uzun yıllar boyunca köylerde özveriyle görev yapan bu öğretmenler, umutla bekledikleri tayin fırsatını bir kez daha elde edemeyecek gibi görünüyorlar.

ogretmen.jpg

Emeklilik Kontenjanlarının İl İçine Yansıtılması Yeterli Olmadı

MEB, emeklilik kontenjanlarını il içinde dağıtarak bir miktarını il dışına yansıtacağı düşünülüyordu. Ancak beklentiler gerçekleşmedi ve bu durum öğretmenler arasında hayal kırıklığı yarattı.

MEB'in il dışı öğretmen tayinleriyle ilgili bu durumu, öğretmenlerin tepkisini çekti ve kontenjanların artırılması yönünde talepler yükselmeye başladı. Öğretmenlerin haklı taleplerinin dikkate alınarak, gelecek yıllarda daha adil ve kapsayıcı bir yer değiştirme sistemi oluşturulması umuduyla, MEB'in bu konudaki adımları merakla bekleniyor.