Mağduriyet Giderilmeli: Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Kadro Bekliyor

Uzun süredir mağdur olan ve hükümetten düzenleme, kadro bekleyen fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin sesini Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Nuri Ünal dile getirdi.

Mağduriyet Giderilmeli: Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Kadro Bekliyor

Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerine kadro açıklaması.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 25 KASIM 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 15.30 DA KAMU-SEN TV YOUTUBE KANALINDA 4/B SÖZLEŞMELİ FAHRİ/VEKİL KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ, İMAM-HATİP VE MÜEZZİN-KAYYIMLARLA CANLI YAYINDA BULUŞTU VE GELEN SORULARI CEVAPLADI.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ünal, Fahri Kur'an Kursu Öğreiticlerine kadro talebini yineledi. İşte o program:

ADAYLARIN TALEPLERİ

Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin talepleri şu şekilde:

“ hocam üç çocuğum var hafızım yaşım 41 vekaletim bitti ortada kaldım iş arıyorum yaşım problem oluyor kiradayım, üstelik cemaatimnden patronlar var iş için onlara gittiğimde, hocam sen imam mısın biz senin arkanda namaz kıldık sana nasıl iş verelim diyorlar. Çocuklarımın ve ailemin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum çok zor durumdayım lütfen bir şeyler yapın.”

"hocam sınavla alınıyoruz, görevi bitince işsiz bir aile babası oluyoruz. Eşimin ve çocuklarımın gözünde değerimiz kalmıyor kadrolularla aynı işi yapıp üçte iki maaş alıyoruz haftalık iznimiz yok yıllık iznimiz yok olaki izin kullanırsak ücretlerimizden kesiliyor ,şimdi ben bu halde ne yapmalıyım lütfen bir çare?”

"Hocam,10 sene vekil imamlık yaptım sonra boşta kaldım çocukların okullari var, Her görev değişikliği nde kolay mı okul değişikliği yapmak? Her okul değişikliği nde çocuk farklı bir öğretmenle muhatap oluyor farklı arkadaşlarla muhatap oluyor çocuklarımın psikolojileri de eşimin psikolojisi ,benimki de bozuldu. bunlar bir tarafa geçim derdi bir tarafa ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz bizi ne zaman duyacaklar bizi ne zaman kadroya alacaklar? İnsan gibi yaşamak bizim hakkımız değil mi?”

"hocam altı yıl vekillik yaptım dokuz aydır boştayım üç müftülükte de sınava girdim kazandım mülakatta”Önünde 2-3 kişi var sıra sana gelmez “diyerek beni gönderdiler. Bizi nasıl şamar oğlanına dönderdilerse orada beklemem gerektiği halde ayrıldım sağlıklı düşünemez hale geldik.Sınavlardan yüksek not almama rağmen mülakatta ne oluyorsa bizden daha düşük not alanlar sınavı kazanıyor .En çok Adalet’li olması gereken kurum Diyanetken mülakatta neler oluyor ki biz tercih edilmiyoruz? Büyüklerimizin sesimizi duymasını istiyoruz ve bu Duruma çözüm bulmalarını rica ediyoruz”

"ekonomik yetersizlikten dolayı boşandım vekâlet bittikten sonra yaşım ilerlediği için iş verilmeyen vekil imamlarız. Şu an belediyeden gelen bir öğün yemekle idare ediyorum bunu yazarken ağlıyorum ve herkesten utanıyorum.”

"vekil imamlık yapıyorum param yetmediği için yevmiye ile pancar toplamaya gittik eşimle. Yağ-tuz-ekmek alacak Param kalmadı lojman hakkımız zaten yok.Bu yüzden eşinden ayrılan, çocuklarına bakamadığı için -ekonomik zorluklar nedeniyle-Çocuklarını devlet yurtlarına veren arkadaşlar var. vekil imamlar ve aileleri çok zor durumda aile bakanlığı lütfen sesimizi duy çok bunalımdayız illa intihar mı etmemiz gerekiyor ciddiye alınmamız için? Allah rızası için yetkililere sesleniyorum:” lütfen bizi görün ve sesimizi duyum sorunumuzu çözün kadro istiyoruz lütfen bize bunu verin.”

"Vekaletin bitti. Semtimde iki pazar var birinde sebze satıyorum, birinde çay. Cemaatimle yüz yüze gelmemeye çalışıyorum. Çünkü dün arkasında namaz kıldıkları imamı şu an pazarda sebze satarken görmelerini istemiyorum fazlasıyla onurumu incitiyor bu durum.Yok mu bunun bir çaresi? Çok mağduruz çocuklarım mağdur,eşim mağdur. biz de isterdik çocuklarımıza eşimize para hesabı yapmadan istediklerini almayı? Beni duyan büyüklerim olursa bulunduğum pazarlara bekliyorum onları ve onlara selamlarımı iletiyorum.”